back to top
vasárnap, május 19, 2024

A BMW leleplezte LMDh autóját, Herta is a versenyzők között

Dátum:

Megosztás:

A BMW nem csak leleplezte autóját, hanem a hivatalos nevét is megtudhattuk a gépnek, illetve azt is, kik fogják vezetni.

- Reklám -

Az autó hivatalos neve ezentúl BMW M Hybrid V8.

- Reklám -

A német gyártó ezen felül bejelentette, hogy Connor De Phillippi, Philipp Eng, Augusto Farfus és Nick Yelloly vezeti majd a német gyár autóit az IMSA WeatherTech SportsCar Championship GTP osztályában 2023-ban.

A Michelin Endurance Cup négy versenyén a hétszeres IndyCar-győztes Colton Herta is csatlakozik majd a gárdához.

- Reklám -

De Phillippi és Yelloly a két M Hybrid V8-as versenyautó egyikén osztozik majd, míg a másik gyári autót Eng és Farfus fogja vezetni.

A BMW két LMDh-gépén a 24-es és a 25-ös rajtszám szerepel majd, ugyanazokat a számok, amelyeket az IMSA-ban a GT-versenyeken használtak.

A négy teljes szezont teljesítő pilóta közül Phillippi rendelkezik a legtöbb tapasztalattal az IMSA-ban, mivel 2018-21 között az M8 GTE programjának egyik alapembere volt.

Phillippi társai, Yelloly, Eng és Farfus szintén rendelkeznek korábbi versenyzői tapasztalattal az IMSA-ban, a trió legutóbb a Daytonai 24 órás, és a Sebringi 12 órás versenyeken vett részt a gyári csapat színeiben.

BMW tesztelés és WEC program

Az M Hybrid V8-at már tesztelő, de a bejelentésből hiányzó versenyzők listája hosszú: a DTM-bajnok Marco Wittmann, a DTM jelenlegi pontlistavezetője, Sheldon van der Linde és az új bombaigazolásuk, Rene Rast.

A Motorsport.com információ szerint ők valószínűleg az alakulat WEC programjának lesznek a tagjai 2024-től kezdődően.

A BMW a múlt héten kezdte meg az LMDh autó tesztelését az Egyesült Államokban Sebringben, miután Európában befejezte az első shakedown-okat.

A német gyártó csütörtök este a Los Angeles-i Petersen Múzeumban tartott különleges rendezvényen bemutatta LMDh autójának végleges színösszeállítását is, miután korábban az autó összes tesztjét álcázó fényezésben végezte.

A BMW Group Designworks által tervezett autó az gyár M divíziójának híres színeit viseli majd.