back to top
vasárnap, július 21, 2024

Derani az élen féltávnál, még nincs nyoma a várt esőnek

Dátum:

Megosztás:

Pipo Derani vezette a 70. Sebringi 12 órás futamot a verseny felénél, míg a BMW M Team RLL átvette a vezetést a GTD Pro osztályban.

- Reklám -

Derani a 47-es rajtszámú Cetilar Racing Ferrari 488 GT3 Evo 2020-at vezető Giorgio Sernagiotto pályán kívüli pillanata miatti sárga zászló alatt állt ki a boxba, és ezzel átvette az első helyet.

- Reklám -

A brazil a 31-es rajtszámú Action Express Racing Cadillac DPi-V.R. Cadillac DPi-V.R. versenyautójával megelőzte a többi DPi versenyzőt, amikor a csapat a csak üzemanyagot töltött az autóba, így a sor elejére ugrott.

Ezzel Derani visszaszerezte a vezetést, miután elvesztette azt az előző, zöld alatti kiállások során, amikor egy kerékanya-probléma miatt a harmadik helyre esett vissza – írja a SportsCar365.

- Reklám -

Derani most Ricky Taylor 10-es számú Konica Minolta Acura ARX-05-ösét megelőzve vezet, Mike Rockenfeller 48-as számú Ally Cadillacje pedig a harmadik helyen áll.

Az LMP2-es versenyben az 52-es rajtszámú PR1/Mathiasen Motorsports Oreca 07 Gibson vezet, a volán mögött Mikkel Jensen ül.

A csapat akkor vette át a kategória első helyét, amikor a Racing Team Nederland a bronzminősítésű pilótáját, Frits van Eerdet ültette a No. 29-es Orecába, Jensen pedig felzárkózott.

A holland csapat a 21-es rajtszámú DragonSpeed autó balesete után állt az élre.

A Riley Motorsports áll a legjobban az LMP3-as kategóriában, ahol jelenleg Felipe Fraga ül a 74-es számú Ligier JS P320 Nissan volánja mögött, megelőzve a 30-as számú JR III Racing Ligier-t, amelyet Dakota Dickerson vezet.

A Sebringi 12 órás GTD Pro kategóriáját a Rahal Letterman Lanigan autója vezette féltávnál
A Sebringi 12 órás GTD Pro kategóriáját a Rahal Letterman Lanigan autója vezette féltávnál Fotó: LAT Images Courtesy of IMSA

Szoros a verseny mindkét GT osztályban Sebringben

A GTD Pro osztályban a BMW M Team RLL átvette a vezetést a WeatherTech Racing és a Corvette Racing előtt.

A 24-es rajtszámú BMW M4 GT3, amelyet Philipp Eng vezetett, a harmadik óra kezdetén a harmadik helyen állt a Jules Gounon által vezetett 97-es rajtszámú Mercedes-AMG GT3 Evo és a Nick Catsburg által vezetett 3-as rajtszámú Chevrolet Corvette C8.R mögött.

Gounon a boxkiállások alatt átvette az osztály vezetését, és még azután is az élen maradt, hogy Jordan Taylor behozta a Corvette-et, hogy átadja helyét Catsburgnak.

Eng előbb a pályán megelőzte Catsburgot, majd a kiállásoknál Gounont is. Nem volt meglepő, hiszen a BMW-s alakulat sem cserélt kereket, csak üzemanyagot vett fel.

A GTD kategória éln a Mercedes-AMG csapatok vannak egy-kettőben, az élen Mike Skeen áll a Gilbert Korthoff Motorsports Mercedes-AMG GT3 Evo-val.

Skeen előnye mintegy öt másodperc Philip Ellis előtt a No. 57-es Winward Mercedesszel, míg Bill Auberlen egészíti ki az első három helyezettet a BMW-s Turner Motorsport csapatnál.

A futam közvetítését itt találjátok.