back to top
szerda, július 24, 2024

Újonc győzelem az ütközésekkel tarkított Truck futamon

Dátum:

Megosztás:

Egy utolsó körös előzéssel Corey Heim szerezte meg az első győzelmet az átalakított Atlanta Motor Speedwayen. A Kyle Busch Motorsports újonc versenyzője pályafutása első sikerének örülhetett.

- Reklám -

Ahogy az a NASCAR Truck szériában lenni szokott, ezúttal is eseménydúsan telt a futam. Már az első, 30 körösre kiírt szakasz elején két drámai esemény is történt. Előbb az első körben az edzésen második helyet szerző Matt DiBenedetto ment a falnak, majd Hailie Deegan is bajba került. A mezőny egyetlen hölgyversenyzője óriási mentést követően törte meg az autóját, ami később lángra is kapott. A David Gilliland Racing versenyzője így zsinórban második versenyét kényszerült idő előtt feladni.

- Reklám -

Az első szegmenst Stewart Friesen dominálta. A 38 éves ontariói mind a 30 kört az élen töltve zsebelte be a 10 pontot.

DiBenedetto hibájához hasonlót legalább egy tucat versenyző elkövetett a futam során. A második szakasz is egy ilyen baleset miatt ért ideje korán véget; az autójának platóját dinnyével „megpakoló” Ross Chastain koccant neki a falnak, ami azonnal defektet, és sárga zászlót okozott. A szakaszt így John Hunter Nemechek nyerte.

- Reklám -

A záró szakasz aztán kisebb káoszba fulladt. Fogleman és Anderson balesetét leszámítva nagyobb ütközések ugyan nem voltak, a jelentősen átalakított pálya korlátja azonban nagyjából 10 körönként szedte az áldozatokat. A falérintés miatt defektet kapók közé tartozott a második szakaszt megnyerő Nemechek is. A Kyle Busch Motorsports versenyzője 23 körrel a vége előtt csúszott neki a korlátnak, így az egyik nagy esélyes elbúcsúzhatott a győzelemtől.

Tate Fogleman és Jordan Anderson ütközése

Az összesen 7 sárga zászlós megszakítást hozó futam az utolsó körökben már nagyobb problémák nélkül zajlott, az izgalmak azonban nem maradtak el. A győzelemért a Kyle Busch Motorsports versenyzői harcoltak. A fehér zászlót még Chandler Smith látta meg elsőként, a vonal után azonban azonnal be tette mellé az autót mellé Heim. A 19 éves újonc sikeres előzését követően pályafutása első győzelmének örülhetett.

A második helyért 3-an küzdöttek az utolsó métereken, akik közül Ben Rhodes hajrázott a legjobban. Az utolsó kör első helyen kezdő Smith-t még a másik ThorSportos, Ty Mayeski is megelőzte, így csak a 4. helyen zárta a futamot.

„Jó helyen voltam, jó időben” – nyilatkozta a leintést követően Heim. „Nem volt semmi féle csapatutasítás. Csak annyi volt a lényeg, hogy Kyle Busch Motorsports autó nyerjen.”

Heim számára a siker nem jelent automatikus kvalifikációt a rájátszásba. A mindössze 5. versenyét teljesítő újonc ugyanis csak 15 versenyen vesz részt a 23-ból, így a szabályok értelmében nem lehet részese a bajnoki küzdelemnek.

A FUTAM VÉGEREDMÉNYE – LINK