back to top
csütörtök, június 20, 2024

BMW is bemutatta hypercar-ját… egy Batmobilt

Dátum:

Megosztás:

A Toyota, a Glickenhaus és a Peugeot után a BMW is nyilvánosságra hozta első grafikáját a 2023-ban bemutatkozó Hypercarjáról.

- Reklám -

Az új autóból kettőt terveznek indítani az amerikai endurance bajnokságban (IMSA), a Rahal Letterman Lanigan Racinggel. Európában mindössze a Le Mans-i 24 óráson láthatjuk majd az M LMDh-t.

- Reklám -

A hétvégi Petit Le Mans-on tett bejelentéskor azt is felfedték, 2022-től két új (DTM-ben is induló) M4 GT3-at indítanak majd az IMSA GTD Pro kategóriájában.

BMW M4 GT3, IMSA
Fotó: BMW AG

„Személyesen és professzionális szempontból is egy álmom valósult meg.” – nyilatkozta Bobby Rahal, a csapatfőnök. – „Előbb velünk megy pályára egy vadiúj autó, a BMW M4 GT3. Aztán még egy lépést teszünk, és az összesített győzelmekért küzdhetünk az LMDh kategóriában.”

- Reklám -

„Mindenképpen ilyen irányban akartunk fejlődni, ezért rendkívül elégedett, büszke és hálás vagyok, hogy ezt a BMW M Motorsporttal tehetjük meg.”

Bobby Rahal, Rahal Letterman Lanigan Racing, BMW, IMSA
Fotó: BMW AG

Franciscus van Meel, a cég ügyvezető igazgatója azt is elárulta, rögtön kettőt bocsátanak majd a Dallara kasznira épített autóból az amerikai csapat rendelkezésére. Mindezt már 2023-ban, az IMSA első hypercar szezonjában.

A német gyártó ezzel a harmadik, aki ott lesz a tengerentúli rajtrácson a Cadillac és az Acura mellett. Utóbbi szintén az LMDh szabályokkal (átvett kasznival) indul majd, ahogy 2023-től teszi ezt Európában az Audi és a Porsche is.

BMW, Rahal Letterman Lanigan Racing, IMSA
Fotó: BMW AG