back to top
csütörtök, június 20, 2024

2024-től akár DTM-es autók is mehetnek majd Le Mans-ban

Dátum:

Megosztás:

Az Endurance-világbajnokság, így Le Mans valamint az IMSA GT kategóriái a DTM-hez hasonlóan GT3-as autókat használnak majd 2024-től.

- Reklám -

A jelenlegi GTE autókat 2023 végéig használják majd, utána azonban rengeteg márkának lesz esélye arra, hogy csatlakozzanak a mezőnyhöz.

- Reklám -

A WEC és Le Mans szervezői (ACO) azt követően jelentették ezt be, hogy a tengerentúlon az IMSA már jövőre GT3-as autókat indít majd.

Richard Mille, az FIA Endurance bizottságának vezetője így nyilatkozott a változásokról a 24 órás verseny előtti sajtótájékoztatón:

- Reklám -

„Az ACO-nak és az FIA-nak mindig fontos volt a GT-kategória. Sok amatőr csapatnak is szeretnénk majd továbbra is lehetőséget biztosítani.”

„A jelenlegi helyzet 2023 végéig áll majd fenn, utána 2024-től új szabályzatot vezetünk be. Ez a GT3-as autókon alapszik majd, és a szezon második felében dolgozzuk majd ki a részleteket.”

„Az év végi FIA Motorsport Világtanács gyűlésig szeretnénk véglegesíteni a részleteket.”

Az elmúlt években csökkent – főleg a GT Pro – alakulatok száma, miután az Aston Martin, a Ford és a BMW is kivonult. Eközben az amatőrök száma nem csökkent.

2024-ben ráadásul a változások egy időben lépnek majd életbe az újragondolt LMP2-es autókkal is.