back to top
csütörtök, május 30, 2024

Albuquerque diktálta a tempót a harmadik Roar-gyakorláson

Dátum:

Megosztás:

Filipe Albuquerque bizonyult a leggyorsabbnak a Roar harmadik edzésén, amely során négyszer is villant a piros zászló.

- Reklám -

Az utolsó gyakorláson az Acura bizonyult a leggyorsabbnak, ilyen előzetes tapogatózás után vághatott neki az IMSA WeaterTech Sportscar Championship mezőnye az amerikai idő szerint szombat délelőtti gyakorlásnak. A gyakorlás során több alkalommal is meg kellett lengetni különböző okokból a piros zászlót.

- Reklám -

A legjobb időt végül Filipe Albuquerque autózta, aki a Wayne Taylor Racing 10-es rajtszámú Acuráját a versenyen majd Ricky Taylorral, Will Stevensszel és Alexander Rossival osztja majd meg. 1:34.947-es idejét még az eső előtt futotta, amely ideiglenesen megszakította a gyakorlás folytonosságát. Erre az időre csekély volt a forgalom, csak néhány csapat tesztelt esőgumikon.

Az esőn kívül konkrét piros zászlós incidens volt már rögtön a Roar mai gyakorlásának ötödik percében. Ekkor a Gradient Racing Acura NSX GT3-asa állt meg a bokszkijáratnál. Nem sokkal később Kyffin Simpson még meg is pördült az istálló autójával, amely így kihagyni kényszerült az edzésből hátralévő maradék időt. A második és negyedik zászlólengetést a Forty7 Motorsports Duqeine D08-asa és a Performance Tech Ligier-je okozta.

- Reklám -

Albuquerque révén az Acura tehát fenntartotta jó formáját a Roar mai napján is, de mögöttük ezúttal már egy Cadillac tűnt fel az Action Expresses Mike Conway révén. Conway 1:35.351 alatt ért körbe a pályán. A harmadik időt a Meyer Shank Racing autójában Hélio Castroneves futotta 1:36.047-tel, megelőzve Bourdais-t.

David Pittard a GTD Pro mezőnyénél is gyorsabb tudott lenni a NorthWest Aston Martinjában. Körideje 1:36.345 volt, mögötte Dirk Müller tűnt fel GTD Pro-versenyzőként. Az LMP2-es mezőny leggyorsabbja Ferdinand Hasburg volt (1:36.710), míg az LMP3-as legjobb köridő Seb Priaulx nevéhez fűződik 1:43.395-tel.

A Roar harmadik gyakorlásának teljes eredménylistája ITT olvasható!