hétfő, június 27, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapIMSAAlbuquerque diktálta a tempót a harmadik Roar-gyakorláson

Albuquerque diktálta a tempót a harmadik Roar-gyakorláson

- Hirdetés -

Filipe Albuquerque bizonyult a leggyorsabbnak a Roar harmadik edzésén, amely során négyszer is villant a piros zászló.

Az utolsó gyakorláson az Acura bizonyult a leggyorsabbnak, ilyen előzetes tapogatózás után vághatott neki az IMSA WeaterTech Sportscar Championship mezőnye az amerikai idő szerint szombat délelőtti gyakorlásnak. A gyakorlás során több alkalommal is meg kellett lengetni különböző okokból a piros zászlót.

- Hirdetés -

A legjobb időt végül Filipe Albuquerque autózta, aki a Wayne Taylor Racing 10-es rajtszámú Acuráját a versenyen majd Ricky Taylorral, Will Stevensszel és Alexander Rossival osztja majd meg. 1:34.947-es idejét még az eső előtt futotta, amely ideiglenesen megszakította a gyakorlás folytonosságát. Erre az időre csekély volt a forgalom, csak néhány csapat tesztelt esőgumikon.

Az esőn kívül konkrét piros zászlós incidens volt már rögtön a Roar mai gyakorlásának ötödik percében. Ekkor a Gradient Racing Acura NSX GT3-asa állt meg a bokszkijáratnál. Nem sokkal később Kyffin Simpson még meg is pördült az istálló autójával, amely így kihagyni kényszerült az edzésből hátralévő maradék időt. A második és negyedik zászlólengetést a Forty7 Motorsports Duqeine D08-asa és a Performance Tech Ligier-je okozta.

- Hirdetés -

Albuquerque révén az Acura tehát fenntartotta jó formáját a Roar mai napján is, de mögöttük ezúttal már egy Cadillac tűnt fel az Action Expresses Mike Conway révén. Conway 1:35.351 alatt ért körbe a pályán. A harmadik időt a Meyer Shank Racing autójában Hélio Castroneves futotta 1:36.047-tel, megelőzve Bourdais-t.

David Pittard a GTD Pro mezőnyénél is gyorsabb tudott lenni a NorthWest Aston Martinjában. Körideje 1:36.345 volt, mögötte Dirk Müller tűnt fel GTD Pro-versenyzőként. Az LMP2-es mezőny leggyorsabbja Ferdinand Hasburg volt (1:36.710), míg az LMP3-as legjobb köridő Seb Priaulx nevéhez fűződik 1:43.395-tel.

A Roar harmadik gyakorlásának teljes eredménylistája ITT olvasható!

- Advertisement -

Friss