vasárnap, június 26, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapIMSAFőként DTM-ből ismert nevek ülnek a Rahal-BMW-kbe Daytonában

Főként DTM-ből ismert nevek ülnek a Rahal-BMW-kbe Daytonában

- Hirdetés -

A BMW idén is a Rahal Letterman Lanigan Racinggel karöltve teljesíti a daytonai 24 órást jövő évi gyári visszatérése előtt. Az autókban főleg DTM-ből ismert neveket látunk.

Az már korábban eldőlt, hogy a BMW 2023-ban már az újonnan létrejövő LMDh nevű csúcskategóriában fog versenyezni, addig viszont még a GTD Pro kategóriában vár rájuk az idei megmérettetés. Ebben a Rahal Letterman Lanigan Racing lesz a segítségükre, így afféle félgyári istállóként szerepelhetnek majd két vadonatúj M4-essel a daytonai 24 óráson.

- Hirdetés -

Öten ott voltak a BMW-nél tavaly is a Michelin Endurance Cup-versenyeken, Jesse Krohn, John Edwards, Connor de Philippi, Augusto Farfus és Philipp Eng visszatérnek a 2022-es szezonnyitóra is. A 25-ös rajtszámú autóba a Krohn-Edwards-de Philippi-Farfus négyes ülhet be. A 24-es Philipp Eng, Marco Wittmann, Sheldon van der Linde és Nick Yelloly kvartettjével küzd majd a lehető legjobb eredményért a GTD Pro kategóriában. A fentebb említett öt tavalyi versenyzőn kívül Wittmann is versenyzett már az RLL-BMW-vel. Van der Linde és Yelloly új érkezők.

Mike Krack, a BMW motorsportért felelős vezetője így fogalmazott a versenyzőkkel kapcsolatban: “Ezzel a felállással a sebességre és a tapasztalatra szavaztunk, egyrészt Daytonában, másrészt az új autóval. Majdnem mindenki versenyzett már a daytonai 24 óráson. Így vághatunk neki a Roar során a legjobb beállítás megtalálásának. Biztos vagyok benne, hogy nagyszerűen fel fogunk készülni a versenyre és a szezon többi részére. Emellett pedig kíváncsi vagyok a Turner Motorsport teljesítményére is.

- Hirdetés -

A teljes szezonos felállásról a BMW egyelőre nem szolgáltatott információkat. Az azonban biztos, hogy Krohn és van der Linde csak a daytonai 24 óráson lesznek a csapattal. Krohnt ezzel négy szezon után fokozzák le részidős versenyzővé a BMW-nél.

- Advertisement -

Friss