back to top
vasárnap, június 23, 2024

Elvesztette a második helyét a 79-es Porsche

Dátum:

Megosztás:

A 79-es Porsche mellett még két autó veszítette el a Rolex 24-re kvalifikáló vasárnapi versenyen megszerzett pozícióját.

- Reklám -

Korábban már megírtuk, hogy a GTD Pro és a GTD kategória kvalifikációs futama nagy csatát hozott.

- Reklám -

A GTD Pro kategóriában a Bortolotti nevével fémjelzett Lamborghini Huracan GT3 brillírozott, míg a GTD osztályban a Winward Mercedes GT3-at vitte sikerre Lucas Auer.

A verseny utáni ellenőrzést követően azonban több csapat is megütötte a bokáját – írja a Racer.com.

- Reklám -

Így 79-es számú WeatherTech Racing Porsche és a 97-es WeatherTech Racing Mercedes AMG GTD Pro versenyautók, valamint a 16-os Wright Motorsports Porsche GTD autója sem tartotta be a Michelin és az IMSA által meghatározott szabályokat.

Ennek értelmében ez a három alakulat az áthajtásos büntetések időbeli megfelelőjét kapta.

A csapatok az első szabálysértésért a versenyen belül figyelmeztetést kaptak, mielőtt a második szabálysértésért a fenti büntetést szabtak ki.

A 79-es számú Porsche a GTD Pro kategóriában a második helyen végzett, míg a 16-os számú Wright Motorsports Porsche a harmadik lett a GTD-ben.

A Michelin a Roar rajtja előtt kiadott technikai közleményében felvázolt bizonyos követelményeket a futóművekre és a guminyomásra vonatkozóan.

A 3,5 fokon túli negatív dőlésszög tilos, és a kiadvány meghatározta, hogy az adott dőlésszögtartományokhoz milyen minimális stabilizált nyomásnak kell lennie – 29 psi-től kezdődően.