vasárnap, április 14, 2024

A hétvégén véget ér az IMSA DPi oda-vissza bajnoki csatája

Dátum:

Megosztás:

A két Acura eddig folyamatosan váltogatta egymást a DPi lista élén, ennek azonban vége lesz a Petit Le Mans-on, ha az időjárás is úgy akarja

- Reklám -

A 10-es számú Wayne Taylor autó (Ricky Taylor és Filipe Albuquerque) négy verseny is nyertek idén, viszont többször is a DPi kategória végén végeztek. Felemás szezonjuk ellenére is vezetik a bajnokságot.

- Reklám -

19 pontra (körül-belül egy helyezésre) van tőlük Tom Blomqvist és Oliver Jarvis a Meyer Shank Racinggel. Ők Daytona megnyerése után egymás után ötször is második helyet szereztek.

Képlet egyszerű lesz Road Atlantában: ha nem történik semmi szokatlan az időmérőn (ahol a versenyen kapható pontok tizedét osztják) akkor a versenyen előrébb végző Acura lesz az utolsó DPi bajnok.

- Reklám -
Meyer Shank Racing, Wayne Taylor Racing, Acura, DPi, IMSA
Fotó: Richard Dole/LAT Images/Courtesy of IMSA

A 60-as autó legénysége ebben nehézségre lelhet, hiszen több ízben éppen csak kikaptak a vetélytársaktól. Nekik a kiegyensúlyozottság volt a fegyverük, az azonban nem biztos, hogy most elég lesz.

Az eddigi versenytempós tendenciát – és Jarvis tavalyi győzelmét – nézve van rá lehetőség, hogy a riválisok elé kerüljenek. Bár szombatonként a vetélytársak voltak átlagosak gyorsabbak, így valószínűleg meg kell előzni őket. Ez idén eddig nem mindig sikerült a verseny végére.

Ha folytatódik a tendencia, hogy minden verseny után helyet cserélnek, akkor ugyanúgy a Meyer Shank Racing lesz a befutó…

A két Acura annak ellenére vívott egymással, hogy egy márkához tartoznak, eddig azonban minden rendben volt köztük. Most azonban a bajnoki cím lesz a tét…