kedd, április 16, 2024

Tom Cruise legendás autója is ott van az újonnan nyílt múzeumban

Dátum:

Megosztás:

Újra megnyílt a Hendrick Motorsports múzeuma, ahol megtalálható Tom Cruise legendás, Days of Thunder-ös autója.

- Reklám -

Az 1990-es kultuszfilmben, a Days of Thunderben (magyarul Mint a villám) Tom Cruise Cole Trickle szerepét játszotta, egy fiatal autóversenyzőt, aki a NASCAR-ban akar nevet szerezni magának.

- Reklám -

Karrierje elején a 46-os számú Chevrolet Luminát vezeti, és ez az autó található meg a Hendrick Motorsports újonnan nyílt múzeumában. A karaktert egyébként a legendás Tim Richmondról mintázták, míg a neve a veterán versenyzőre, Dick Trickle-re utal.

A Cole Trickle, Rowdy Burns és Russ Wheeler által használt autókat a Hendrick Motorsports biztosította.

- Reklám -

Annak érdekében, hogy hiteles versenyfelvételek készüljenek az autókról, ezeket három alkalommal valós versenyeken is elindították. 1989 végén Phoenixben, 1990-ben pedig Daytonában és Darlingtonban.

Cole (Trickle, Tom Cruise karaktere) első autóját a filmben a City Chevrolet szponzorálja. Ez egy valós autókereskedés az észak-karolinai Charlotte-ban, amely a Hendrick Motorsports tulajdonosának, Rick Hendrick-nek a tulajdonában áll.

És, hogy miként került Tom Cruise sisakja a Hendrick Motorsport múzeumába? Nos maga Tom Cruise ajándékozta azt Rick Hendricknek egy levéllel egyetemben.

Rick, ezt a sisakot a hálám jeléül küldöm a sok segítségedért. Remélem örömöd leled majd benne. Köszönök mindent, Tom” – áll a Rick Hendrickben címzett levélben a levélben.

Természetesen nem csak ezért érdemes megnézni a videót, hiszen a NASCAR történetének leglegendásabb autói állnak a múzeumban, kezdve Jeff Gordon bajnoki gépeivel, Jimmie Johnson történelmi technikáin át néhány rommá tört, de érdemes emlékkel kiegészülve.

Természetesen a kiállításon megtalálható Chase Elliott 2020-as bajnoki autója is, mellyel megszerezte pályafutása első Cup Series címét.

Cole Trickle (Tom Cruise) autója 18:50-től látható