vasárnap, április 21, 2024

A BMW új fegyvere már Hypercar-ba ült, indulhat az IMSA-ban is

Dátum:

Megosztás:

A háromszoros DTM-bajnok René Rast nemrég igazolt a BMW-hez, de jövőre már szerephez is juthat az LMDh programban.

- Reklám -

A német hosszú ideig szolgált az Audi legénységében, majd az sportautóprojekt megszűnésével párhuzamban új állás után nézett.

- Reklám -

Pedig felkészülésként már bele is kóstolt az endurance világába, az LMP2-es kategóriában próbálta ki magát az Endurance Világbajnokságon.

Bár idén még az Audi szolgálatában áll a DTM-ben, Rast tesztelhetett már BMW-vel is.

- Reklám -

„Már most ültem a kormány mögött, szóval már van egy kis tapasztalatom velük. Ez most volt Aragónban, szerencsére az Audi megengedte ezt. Persze részletekbe még nem mehetek. Az autó még a korai fázisban van, de jó érzés volt. Sokat várhatunk majd a projekttől.” osztotta meg Rast.

René Rast, Abt Sportsline, Audi, DTM
Fotó: DTM/ITR/Christians

Még ugyan nem jelentették be, hol fog indulni velük jövőre, annyi biztosnak tűnik, Rast a BMW 2024-ben induló WEC programjára készül, amit a jelenlegi endurance csapata, a WRT bonyolít majd le.

Amennyiben nem ütközik a Formula E-vel – Rast ott a McLarennel indul majd – akár már jövőre is vezetheti az autót versenykörülmények között. Erre a legjobb lehetőség az IMSA négy Endurance Cup versenyén lesz majd, ahol szokásos kettő helyett legalább három pilótát kell indítaniuk a csapatoknak.

„Persze, hogy fontos az, hogy René tapasztalatával és benyomásaival együtt fejlesszük az autót.” – emelte ki Andreas Roos, a BMW motorsport főnöke.

„De nyilván rengeteg pilótánk van, akik szintúgy tapasztaltak és a program részei. René programját később jelentjük be, meg kell várnunk az összes versenynaptárat, és utána tisztázzuk.

Tudjuk, biztos valami nagyszerű lesz, és mindenképp gyakran fog Hypercarban ülni. De hogy vajon versenyezni vagy tesztelni fog 2023-ban, az még elválik.”