hétfő, február 26, 2024

Ma lesz a NASCAR saját Drive To Survive-jának premierje az USA-ban

Dátum:

Megosztás:

A NASCAR 10 részes „Race for the Championship” doku-sorozata a „Drive to Survive”-ra hajaz, és ezt a stílust használja az izgalom fokozására.

- Reklám -

Amióta az F1 2018-ban bemutatta a Netflixen a „Drive to Survive” című sorozatát, kevesen vitathatják, hogy ez segített növelni az érdeklődést a sportág iránt, különösen az észak-amerikaiak körében.

- Reklám -

A sorozat a NASCAR-versenyzőket is a rajongói között tudhatja.

Még nem fejeztem be a legutóbbi szezont” – mondta a NASCAR Cup regnáló bajnoka, Kyle Larson. „De nagyon jó munkát végeznek vele, és határozottan sokat nőtt a rajongótáboruk.

- Reklám -

Mindannyian élvezzük a drámát, amit belecsempésznek, és ez határozottan izgalmasabbá teszi a versenyeiket.

A Drive to Survive olyan pezsgést és megnövekedett látogatottságot eredményezett, amelyre a NASCAR is felfigyelt.

A NASCAR már többször dolgozott saját sorozatokon: legutóbb a Netflixen a „Race” című hatrészes doku-sorozattal Bubba Wallace-szal, valamint az USA Networkön az „Life in the Fast Lane” című valóságshow-val Austin Dillon főszereplésével.

De mindkét műsor egyetlen versenyzőre összpontosít. A Drive to Survive több F1-es versenyzőre és csapatra összpontosít, a pályán és azon kívül is. Úgy tűnik, hogy ez a formátum nyerte el a nézők tetszését.

Azt mondanám, hogy most egy kicsit nagyobb figyelemmel nézem (a Forma-1-et)” – mondta Joey Logano. „Nagyon érdekesek számomra a kulisszák mögötti dolgok, szóval szerintem elég nyilvánvaló, hogy sikeres volt, és szerintem okos dolog, hogy mi is keressük a módját, hogy ugyanezt tegyük.

A NASCAR most adaptálja a Drive to Survive formulát egy új műsorral az USA Networkön, amely több versenyzőre és csapatra, köztük Larsonra, Loganóra és Ryan Blaney-re fókuszál.

A Race for the Championship ugyanazt a Drive to Survive forgatókönyvet fogja használni, a versenyzők és csapatok hétről hétre történő bemutatásában.

Nagyon jó munkát végeznek, hogy háttérben maradnak, és nincsenek az utadban, ami nagyon jó” – mondta Larson. „Így továbbra is a munkádra koncentrálhatsz, nincsen egy kamera a vállad felett 0-24-ben.

Larson hozzátette, hogy a produkcióban részt vevők megértik, mi folyik a sportban, és ez sokat segít.

A NASCAR nagy reményeket táplál a sorozat iránt

A 10 hetes sorozat nagy része a NASCAR Cup Series bajnokságban résztvevő versenyzőket követi majd. De a hangsúly nem csak a heti versenyeken lesz, hanem azon is, hogy mi történik a pályán kívül.

Az életünket vették filmre” – mondta Logano. „Jó lesz ezt nézni, és azt, hogy mindenki másképp csinálja a dolgokat, és hogy a versenypályán kívül mennyire más az életünk. Mindenkinek más a gyerekeinek száma, vagy házas, vagy nem, vagy bármi más. Mindenkinek más az élete. Jó lesz látni.

A NASCAR reméli, hogy a sorozat ugyanolyan visszhangra talál a nézők körében, mint a Drive to Survive, azzal, hogy megmutatja a sportban résztvevők életét.

Remélhetőleg az emberek élvezik majd” – mondta Ryan Blaney. „Tudod, hogy egy kicsit jobban megismernek minket, és akár több információval szolgálunk nekik a versenyekről, hétvégékről, akár több információt kapnak rólunk a magánéletünkben.

És ahogy a nézők jobban megismerik a versenyzőket, van remény arra, hogy másképp fognak rájuk tekinteni.

Úgy érzem, hogy ez csak egy újabb szintje annak, hogy emberibbé váljunk” – mondta Kyle Busch.

Egy olyan polarizáló versenyző esetében, mint Busch, a nézők egy másik oldalát láthatják a versenyzőnek.

Azt hiszem, a gazember humanizálása, mondjuk úgy” – mondta Busch mosolyogva. „Szeretném, ha sokkal többről ismernének, mint arról, ami minden hétvégén a televízióban látható.