csütörtök, június 1, 2023

Négy dudás egy csárdában: Uralja a JR Motorsports az Xfinity Seriest

Date:

Share:

Ritka az, amikor egy istálló négy, (közel) egyenrangú autóval és versenyzőval száll harcba a futamgyőzelmekért. Márpedig a JR Motorsports esetében ez történik.

- Advertisement -

Négy autót indít a 2022-es Xfinity Series-szezonban a JR Motorsports, ebből a négyből pedig mindegyik benne ülő versenyzőnek volt már esélye a győzelemre. És bár egyelőre uralják a NASCAR második vonalának mezőnyét, győznie egyelőre egyikőjüknek sem sikerült. Holott Noah Gragson vezeti a tabellát, Justin Allgaier negyedik, Josh Berry ötödik, de még a leghátul álló Sam Mayer is befér a top 10-be.

- Advertisement -

Ezt a négy erős egyéniséget pedig nem egyszerű kezelni. Erre láthattunk már példákat a szezon eddigi három futamán, legutóbb például Las Vegas-ban. 20 körrel a verseny vége előtt a JR Motorsports két versenyzővel képviseltette magát a közvetlen élmezőnyben. Allgaier ekkor még vezetett, Noah Gragson pedig mögötte kapott helyet. Később viszont ők ketten nem tudtak összedolgozni, hanem a szélre kihúzódó Gragson még saját csapattársával is csatába bonyolódott. Így a futamot végül Ty Gibbs nyerte.

Egy héttel azelőtt Allgaier és Berry nem bírtak magukkal. Érdekes módon szintén 20 körrel a vége előtt előbbi a falba csúszott, és bár végig tudott érni, megint egy potenciálisan még jobb eredménytől lett megfosztva. 36. életévéhez közeledve Justin Allgaier a JR Motorsports veteránja. A 2022-es szezonban egyelőre egy 5., egy 8. és egy újabb 5. helyet hozó versenyző számára is érdekes egy ilyen négyszereplős csapatdinamika.

Nagyon ritka az, hogy négy versenyző közel azonos esélyekkel szálljon csatába a győzelmekért” – mondja Allgaier. „Ezt kezelni pedig tudom, hogy nem egyszerű, mert nyilván mind a négyen nyerni akarunk. Magunkért, meg persze a szponzorainkért. Ez pedig nagyon kemény csata. Optimális esetben akár csapaton belül oszthatjuk le a Championship 4 négy bajnokesélyes versenyzőjét. Ehhez is mindenünk megvan.

A JR Motorsports három Xfinity Series-bajnoki címmel is rendelkezik 2014-ből, 2017-ből és 2018-ból. Azóta viszont egyszer sem adták ők a bajnokot szezon végén.