back to top
szerda, május 29, 2024

Szintén a Ferrarival küzdhet világbajnoki címért Leclerc egykori legnagyobb ellenfele

Dátum:

Megosztás:

Több olyan F1-es pilóta is van, akik nem rejtik véka alá, gokartos korukban kik voltak a leggyorsabbak ellenük. Míg általában eltűnnel ezek a nevek, Charles Leclerc esetében mindegyik jelölt máig versenyzik még.

- Reklám -

A DTM bejelentéssorozatának köszönhetően mostanra már kiderült, melyik sorozatokban indul majd az a pár versenyző, akit Charles Leclerc karrierje elején a leggyorsabbnak tartott.

- Reklám -

„Hárman is vannak, akikről azt gondoltam, hogy a Forma-1-ben fognak kikötni, aztán végül valamilyen úton-módon nem sikerült nekik: Dennis Olsen, Ben Barnicoat és Nicklas Nielsen.” jelentette ki még tavaly a monacói.

„De mindhárman versenyeznek még, és szerintem jól csinálják. Ez azt is megmutatja, hiába van meg szinte minden, hogy elérj a Forma-1-ig, néha a szerencse közbeszól, mert nem a jó időben vagy a jó helyen.”

- Reklám -

Furcsa módon Nicklas Nielsen már évek óta márkatársa Leclerc-nek, ugyanis idén a Ferrari Hypercar felállásának lett tagja, miután sokáig versenyzett az olaszok GT autójával. Egy Le Mans-i kategóriagyőzelem világbajnok cím és a GT World Challenge európai Endurance Kupáját is elhódította, jóformán mindent elért, amit GT-vel lehet.

Idén viszont a Sebringi 12 órás mellett megkezdi a majd a szereplését a Ferrari gyári programjával, méghozzá a világbajnoki címért és a Le Mans-i 24 órás győzelméért.

Ő csak F4-es szintig jutott, mielőtt váltott volna, nem úgy, mint Ben Barnicoat, aki rövid ideig F3-as versenyző is volt, mielőtt a sportautók között találta meg a helyét. Jelenleg a Lexus gyári versenyzője az IMSA elsőszámú sorozatában, és nagyon meg vannak vele elégedve a csapatánál.

Dennis Olsen eközben a Porsche Superkupán keresztül lett GT versenyző, és 2019-ben meg is nyerte az Intercontinental GT Challenge-t, a GT3-as autók világkupáját (amelynek a formátuma hasonlít a TCR World Tourhoz). A Porschénél maradva tavaly robbant be a DTM-be, és már futamgyőztesnek is mondhatja magát.