kedd, április 23, 2024

Lenne helye a NASCAR-ban, de Ricciardo másért menne Amerikába

Dátum:

Megosztás:

2023-ra már nem egy lehetőséget utasított vissza Daniel Ricciardo, a McLaren korábbi IndyCar-os ajánlata után a NASCAR-ba sem szeretne beugrani.

Ricciardo ott akar lenni jövőre néhány IndyCar és NASCAR versenyen

- Reklám -

- Reklám -

Az ausztrál – úgy tűnik – inkább saját márkáit népszerűsítené a kényszerszünetben, minthogy további tapasztalatot szerezzen élesben.

A Red Bull tartalékpilótájaként így is lesz dolga, az osztrák csapat különböző szponzori eseményein. Azonkívül pedig TV-s szerepet is vállal, hogy tovább növelje – a Drive to Survive-nak köszönhető – népszerűségét az Egyesült Államokban. Ezenkívül több vállalkozása is van, amelyek az amerikai piac felé terjeszkednek, Ricciardo egyre több vásárlót hódított meg magának a lazaságával.

- Reklám -

Nem titok, hogy az ausztrál igenis odafigyel a versenypályán kívüli életére is, nem véletlenül van már ruhamárkája (Ric3) és borászata (St Hugo) is. Most, hogy kihagy egy évet, még több ideje jut majd ezekre, és arra, hogy megtalálja korábbi önmagát.

A brandjéért (avagy saját márkájáért) felelős CAA Sports azonban dolgozik azon, hogy még nagyobb értéket jelentsen a Ricciardo név. Főleg Amerikában, ahonnan a vállalkozásainak fő bevétele származik. Ezért is lett Ricciardo a Hulu F1-es sorozatának vezető producere.

„Bár nem minden alakult jól minden a pályát illetően, a kereskedelmi értéke sohasem volt még nagyobb.” – nyilatkozta Nick Thimm, az ausztrál egyik ügynöke a Sport Business Journalnak.

„Ahogy átküzdöttük magunkat a problémákon, még így is volt ideje fejlődni marketing és pénzügyi szempontból amellett, hogy egyre jobban képviseli a sportágat.”

A Red Bull szerintük sok mindenben megfelel az ausztrál céljainak, a csapatnak rengeteg amerikai szponzora van. Emellett pedig maga az F1 is egyre jobban az Egyesült Államokra koncentrál, a harmadik államokbeli verseny kifejezetten tetszett Ricciardónak, aki be akarja járni az országot.

Ricciardo egy merész amerikai tervbe fog