back to top
kedd, május 28, 2024

Ezeket a legendás versenyeket (!) nézhették volna ennyi pénzért azok, akiket hazazavartak a Las Vegas-i szabadedzésről

Dátum:

Megosztás:

F1-es mértékkel nézve elég magasra tette a mércét a saját rendezésű Las Vegas-i Nagydíj jegyárait illetően, így nem lett akkora érdeklődés a verseny iránt, mint számítottak rá.

- Reklám -

Úgy tűnik, hiába a nagy felhajtás, kissé besült az F1 a Las Vegas-i jegyárakkal, mert elmaradtak a tervezett eladásoktól. A Car and Driver nevű amerikai oldal riportja szerint legolcsóbban 1300 dollárért (450 ezer forintért) lehet jegyet venni a futam napjára. Ezek az árak a megfelelő érdeklődés hiányában ugyan kissé visszaestek a versenyt megelőző hétben, a hotelek azonban többet veszítettek a kieső bevétellel.

- Reklám -

Az oldal azért elismeri, hogy a nézők számára törölt csütörtöki napra 200 dollárért (70 ezer forint) is keltek el jegyek, de ez még csak a skála alján helyezkedik el, a VIP belépők ennél jóval többe kerültek. Mivel az első edzést nyolc perc után törölték a csatornafedők miatt, a másodikat pedig nézők nélkül rendezték meg, szinte semmit nem láthattak azok, akik az első napra vettek jegyek.

A szurkolókkal és VIP-kel is kitoltak Vegasban, mindenkit hazaküldtek a szabadedzés előtt

- Reklám -

Összehasonlításképpen a Car and Driver az egyik legnagyobb versennyel, a januári Daytonai 24 órással veti össze a nézői költségeket, ahol mindössze 75 dollárba (26 ezer forint) kerül egy jegy, ami mindkét versenynapon belépésre jogosít fel. Gyors felszámolást követően ez azt jelenti, hogy közel nyolcszor hosszabb versenyre – amin háromszor több autó és körül-belül 10-szer annyi pilóta indul – 17-en mehetnek be egyetlen, a Las Vegas-i Nagydíjra szóló jegy áráért.

De ha csak nézők számára megtekinthetetlen csütörtöki napot vesszük figyelembe, a legolcsóbb jegyekért Daytonában ketten még enni is tudnak a fennmaradó összegből.

Februárban ugyanúgy 200 dollárba kerül egy jegy a NASCAR legrangosabb versenyére, a Daytona 500-ra, de nem az edzéseket, hanem a 3 és fél órás versenyt lehet ugyanazért az árért megtekinteni. Már helyszíneken azonban akár két jegy is kijön ugyanebből az összegből.

Ugyan még sok idő van odáig, jelenleg az Indy 500-ra is már most lehet elővételben olcsóbb jegyet váltani. A 200 dollár a lelátókon 3 helyre elég, a pálya belsejére pedig 4-en mehetnek be akkora összegért, amit a Las Vegas-i nézők a csütörtöki napon gyakorlatilag elveszítettek.