back to top
vasárnap, május 26, 2024

Danica Partick: a NASCAR-nak jobban kéne hasonlítania az F1-hez

Dátum:

Megosztás:

Érdekes véleményt fogalmazott meg a korábbi IndyCar-futamgyőztes az F1 és az amerikai motorsportok viszonyáról.

- Reklám -

Ahogy tavaly, úgy Danica Partick 2023-ban is csatlakozott riporterként a hivatalos F1-es közvetítések stábjához az amerikai versenyek erejéig. Most az Awful Announcing készített vele interjút, amiben sok témára kitértek, nem csak az F1-re.

- Reklám -

„Hallottam egy érdekes statisztikát, ami meglepett: a Netflix-sorozat, a Drive to Survive, ami ugye a megnövekedett népszerűségért felelős itt. Mégis, csak harmadik volt a listákon, míg minden máshol első helyet ért el”emelte ki Patrick, hogy még mindig van lehetőség arra, hogy a Forma-1 népszerűbb legyen az Egyesült Államokban.

„Ha lenne valaki, aki miatt leülnének a képernyők elé, az sokat segítene. Logan Sargeant ugyan amerikai, de nem itt nőtt fel, úgyhogy nem ismerik annyian. Ha valaki, akinek van már itt is hírneve, kerülne be, az teljesen már lenne.”

- Reklám -

Ami a közvetítést illeti, Patrick elárulta, nem igazán lát különbséget a sorozatok között, legyen szó az IndyCarról vagy az F1-ről, a beállítások nagyjából ugyanúgy működnek. De elismerte, többévnyi tapasztalattal a háta mögött sokkal könnyebb, hiszen volt ideje felhalmozni a tudást, amit a pilótafülkéből nem tudott megtenni.

Megint óriásit bakizott Danica Patrick az F1-es közvetítésen

„[A kritikák] hozzátartoznak a TV drámájához. Van, amikor a személyem akaszt ki embereket, ezzel nem tudok mit tenni. Viszont amikor a lehető legkeményebben dolgozom, a legjobbat nyújtom, akkor tudom, hogy mindent megtettem. Szóval, ha valaki kritizál, és igaza van, akkor már előre tudok róla, mit csinálhattam volna jobban, igyekszem tudatosan figyelni az ilyesmire.

Már amikor vezettem, akkor sem akartam teret adni a kritikáknak, mindennek utánamentem. Ha valami nem működött, új hozzáállással próbálkoztam.”

Patrick azt is elismerte, hogy a NASCAR nézettsége korántsem olyan jó, mint volt, hiába próbálkoznak különböző módszerekkel izgalmassá tenni a versenyeket. Szerinte azonban egy igen egyszerű megoldás van a problémára.

„Nemrég a NASCAR egyik eléggé fontos emberével ültem le beszélgetni, és az egyik dolog, amit kiemeltem neki, az az volt, hogy a versenyek túl hosszúak. Az embereknek megváltoztak a szokásai, nem tudnak ennyi ideig figyelni. Nem lehet elvárni, hogy 5-6 órán keresztül a TV előtt üljenek, a verseny előtti felvezetést és magát a futamot is beleértve, ez rengeteg idő.

De mindegyik sportnak megvannak a problémái, most az F1 növekszik és a NASCAR szenved egy kicsit jobban. De volt olyan időszak, amikor az F1-et nem ismerték itt, és minden a NASCAR körül forgott. Ez függ persze a versenyektől és attól is, mennyire eladható személyiségük van a pilótáknak. A NASCAR-ból nemrég sok híres név távozott: Jeff Gordon, Dale Earnhardt Jr., Tony Stewart, én és Carl Edwards is. Biztos vagyok benne, az F1 is bele fog futni ebbe.”