vasárnap, április 14, 2024

Az F1-nek kell felnőnie az IndyCarhoz, nem fordítva

Dátum:

Megosztás:

Bár az FIA szigorú szabályai diszkriminálják az amerikai versenyzőpiacról az F1-be érkezőket, ez nem azt jelenti, hogy az IndyCar alsóbbrendű lenne, sőt…

Több módon is keresztbe tett az FIA az F1-be igyekvő Hertának

- Reklám -

- Reklám -

Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója pont fordított irányban hasonlította össze a két sorozatot az F1 bahreini tesztje után.

„Már várom az első versenyt, nagyon szoros lesz. Szerintem IndyCar-szintű lesz a versengés, az egyik hétvégén 7. vagy, aztán a következőn meg 17., miközben nem lassultál annyit. Az IndyCarban így szokott lenni, pole után 16.-ak voltunk, olyan szoros a mezőny.”

- Reklám -

„Izgalmas lesz, szerintem a Forma-1 is el fog jutni arra a szintre, hogy három-négy csapat lesz esélyes a győzelemre, és hétről hétre változni fog, ki van elől, de jelenleg mindenkinek utol kell érnie a Red Bullt.”

A McLaren nem igazán tartozik majd ezek közé, ezt még Brown is elismerte.

„Nem örömteli az, ahogy az autónk teljesít, ezen nincs mit szépíteni. De jönnek majd a fejlesztések, reméljük ezek jobban működnek majd, mint az ellenfeleknél, és fel tudunk zárkózni. Jelenleg olyan szorosnak néz ki a középmezőny, hogy nem lesznek lemaradó csapatok.”

„Elől a Red Bull, néhány másik csapat és a többiek. A tavalyi három leglassabb csapat is nagyon gyorsnak tűnik most. Mindenki egymás hegyén-hátán lesz, nincs egy tizedik csapat, mint korábban volt.”