back to top
szerda, május 22, 2024

Sok terhet levett a csapatáról Busch sikere

Dátum:

Megosztás:

Kaliforniában Kyle Busch egy időbüntetés ellenére megnyerte a NASCAR Cup Series versenyét, így új csapatánál, a Richard Childressnél már a második futamon bizonyította, hogy megérte váltani. Az előző istállójánál 2008 óta vezetett.

- Reklám -

Richard Childress érthetően örömmel elevenítette fel a hétvégi futamot. „Hatalmas győzelem volt, Kyle-nak és az RCR-nek is. Azt hiszem, ez lendületet ad – nyilatkozta a csapattulajdonos a SiriusXM NASCAR rádióműsorában. – Különleges személy, szenvedélyesen szeret autóversenyezni és nyerni. Ez áthatja az egész csapatot. Már [Daytonában is] közel jártunk a győzelemhez, aztán meg is szereztük azt, ez sok terhet levett rólunk.

- Reklám -

Tudjuk, hogy képes nyerni, hogy adott a megfelelő felszerelés, a megfelelő stáb, csak mindent jól kell kiviteleznünk. Ha ezt megtesszük, sok futamot fog nyerni – jelentette ki. – Eddig nem tűnt fel, hogy legalább annyit tud a versenyautókról, mint én. Nagyon ismeri őket, és a pályákat is. Úgy olvassa a pályát, mint korábban egyik pilótám sem.”

Úgy látja, a veterán klasszis jelenlétéből csapattársa, Austin Dillon is sokat fog profitálni.

- Reklám -

Busch győzelme rekord a NASCAR-ban: egymás után 19 szezonban aratott győzelmet, erre korábban senki sem volt képes. Tavalyig holtversenyben állt ezen rangsor élén a legendás Richard Petty-vel.