back to top
vasárnap, június 23, 2024

Apró figyelmetlenség miatt az F1 összetűzésbe keveredett egy legendás amerikai pályával

Dátum:

Megosztás:

A hétvégi Miami Nagydíjon egy kisebb hibát vétett az F1 csapata, aminek súlyos következményei lehetnek.

- Reklám -

Az Egyesült Államokban a médiát a becenevek uralják. Emiatt nem csak csapatoknak vagy pilótáknak, de egy-két kivételes esetben versenyeknek is van beceneve. A NASCAR legfontosabb futamát, a Daytona 500-at például nemes egyszerűséggel „The Great American Race”-nek avagy „Amerikai nagy versenyének” hívják, az Indy 500 pedig „The Greatest Spectacle in Racing” (A versenyzés legnagyobb látványossága) néven fut 1955 óta.

- Reklám -

Ez utóbbiba tört bele a bicskája az F1 csapatának, ugyanis már nem először használták ezt a kifejezést saját versenyeikre. Először a Las Vegas Nagydíjat emlegették így, amire az Indianapolis Motor Speedway jelezte, nem örülnek a dolognak.

Ugyan elsőre sikerült megegyeznie a két félnek, hogy ezután elállnak majd a kifejezés használatától, a Miami Nagydíjon megszegték az ígéretet. Az F1 egy egész show-val készült a verseny előtt, többek között emiatt emlegették szóban a motorsport legnagyobb látványosságaként a Miami Nagydíjat.

- Reklám -

„Ez volt az első alkalom, hogy Miamival kapcsolatban hallottuk ezt, úgyhogy újra fel fogom hívni őket. Már ők is beleegyeztek korábban, hogy ez a cím minket illet, úgyhogy nem tudom, hogy kerülhetett adásba, hogy néhányan ezt mondták a verseny előtt. A marketing anyagukban nem láttam ezt, azzal minden rendben van, tényleg nem akartak nekünk rosszat.” – jelentette ki Doug Boles, az Indianapolis Motor Speedway Corporation elnöke a Kevin & Query Podcast-ban.

„Én is izgatott vagyok, hogy az F1 ide jön, de ne lopják el a mi 110 éves történelmünket, írják meg a sajátjukat!”

A Miami Nagydíj 40 éves története