back to top
vasárnap, május 19, 2024

Andrettinek nem csak a szája jár, már F1-es autót tesztelnek

Dátum:

Megosztás:

Ugyan még nem biztos, hogy csatlakozhatnak az F1-hez, Michael Andretti komoly intézkedéseket tesz annak érdekében, hogy csapata készen álljon a királykategóriára.

- Reklám -

A csapatok ellenkezése és a FOM-mal való megegyezés állja jelenleg útját az Andretti F1-es csatlakozásának. Bár látszólag nem feltétlenül függ össze a kettő, hatással vannak egymásra, és a két Andretti, Mario és Michael hangot adott ennek az USA Nagydíjon.

- Reklám -

„Nem tudom, egy rejtély számomra, miért ellenkeznek. Arról beszélnek, hogy több felé kell vágni a tortát, de én őszintén hiszek abban, hogy többet tudunk adni, mint amennyit elveszünk” – idézi Michael Andrettit a The Race.

„Ha megnézzük a szurkolókkal készített felméréseket, akkor a támogatásból látszik, hogy mindenképpen hozzáadott értékről beszélhetünk.”

- Reklám -

Az Andretti volt az egyetlen csapat, ami sikerrel vette az FIA vizsgálatát, Andretti pedig büszke erre:

„Ez mindenképpen megmutatja, hogy lenne helyünk a rajtrácson, és ez izgatottsággal tölt el minket.

A másik, ami miatt bizakodóak vagyunk, az a szurkolók támogatása. Egyszerűen elárasztanak minket az ilyen üzenetek, és nagyon hálásak vagyunk a támogatásért, mert nagyon sokat jelent nekünk. Már várjuk, mit hoz a jövő. Tényleg tudnánk mit nyújtani az F1-es nézőknek.”

A bejelentésekből nem derült ki, hogy melyik évben is csatlakoznának a Forma-1-hez. Eredetileg 2025 volt az amerikai csapat célja, hogy az új szabályok előtt egy évig hozzá tudjanak szokni a közeghez, és még az olcsóbb feltételekkel megússzák a csatlakozási folyamatot. De jogilag az lenne egyszerűbb, ha egy évvel később, az új Concorde-egyezmény aláírásakor csatlakoznának a mezőnyhöz, ekkor már azonban nagyobb pénzdíjra köteleznék őket.

„Jelenleg még mindig ’25 a célunk. Az autónk már jövő héten a célcsatornában lesz, és már minden megfelel a 2023-as szabályoknak. Teljes gőzzel haladunk. Fel kell építeni a csapatot, és jelenleg 2025 dátum, de ezzel csúszhatunk egy évet, majd meglátjuk.”