back to top
hétfő, július 22, 2024

A Williams pilótája a csapatfőnök akarata ellenére kötött ki az istállónál

Dátum:

Megosztás:

A Williams új csapatfőnöke elárult egyet s mást Logan Sargeant hirtelen felemelkedéséről, méghozzá a riválisok szemszögéből.

- Reklám -

Az F1 amerikai újonca eléggé hirtelen került be az F1-be, tavaly a szokásos pletykáknak elébe ment a csapat azzal, hogy bejelentették az amerikai érkezését, amennyiben megszerzi a szükséges pontokat. Alig pár hónappal később pedig Sargeant már az első hétvégéjén is átesett.

Sargeant: Erőn felül teljesített a Williams

- Reklám -

„Már az első tesztkörön látszott, hogy megvan a sebessége.” kezdte James Vowles, a Williams csapatfőnöke.

- Reklám -

„Egy kicsit kételkedtem abban, hogy azonnal ez lesz a helyzet, azt hittem, egy kis időre lesz szüksége ahhoz, hogy hozzászokjon. De az első versenyén sem volt gond, jól viselte. Hárman fordultak be az első kanyarba, ez egy újonc esetében sokszor rossz jel, ő azonban éretten megoldotta. Szerintem innen még fejlődni fog a szezon során.”

Ugyan már a Williams már Vowles megszerzése előtt leszerződött Sargeant-tal, nincs a csapatfőnök ellenére az amerikai pilóta, sőt. Elárulta, már korábban kollégája lehetett volna, méghozzá az éllovas Mercedesnél.

„Már évekkel korábban keresztezték egymást útjaink, ugyanis a Mercedeshez jött egy szimulátoros felmérésre. Érdekelt, mert a Formula 3-ban jól teljesített, főleg az átlagos csapatokban. Oscarral [Piastri] is felvette a versenyt, őt pedig nagyra értékelem.”

„Akkoriban elég versenyzőnk volt a Mercedesnél, így megszakadt a kapcsolatunk. A Williams azonban előttem finanszírozni kezdte az F2-es karrierjét, és most fizetett profi pilótáról beszélhetünk, így. Azért fektettek bele, mert úgy gondolták, megéri.”

„Az eddigi teljesítménye megmutatja, hogy korábban rosszul döntöttem, és a Williamsnek volt igaza.”