vasárnap, április 21, 2024

Sargeant: Erőn felül teljesített a Williams

Dátum:

Megosztás:

Bár pontot nem szerzett, remekül mutatkozott be a Forma-1-ben az amerikai Logan Sargeant a Bahreini Nagydíjon. Örül, hogy minden flottul ment.

- Reklám -

Sargeant már az időmérőn is majdnem meglepetést okozott, de peche volt, mert hiába ért el ezredre pontosan ugyanolyan köridőt, mint Lando Norris, riválisa hamarabb tette meg ezt, így övé lett az utolsó továbbjutó pozíció a Q1-ben. Ekkor 0,2 másodperccel volt lassabb csapattársánál, Alexander Albonnál, ami abszolút vállalható különbség a rutinosabb pilóta ellen.

- Reklám -

A futamon aztán a kiváló eredménynek számító 12. helyre hozta be a Williamst (miközben csapattársa egy pontot is elcsípett a 10. hellyel), pedig sokan azt tippelték, hogy a patinás múltú istálló autója lesz a leggyengébb a mezőnyben.

Figyelembe véve, hogy az első versenyem volt, meglehetősen boldog vagyok. Mindent teljesítettem, amit terveztem: tisztán rajtoltam, jól sikerült az első kör, majd felvettem egy jó ritmust, és néhányat előztem is. Minden simán alakult, pompás első napom volt az irodában” – nyilatkozta Sargeant az F1TV-nek a futam után.

- Reklám -

„Szerintem egyértelműen erőn felül teljesítettünk, ez a csapat érdeme. Keményen dolgoztunk azon, hogy jó legyen a kocsi működési tartománya a hétvégén. Biztató, amit láttunk, ezt kell folytatnunk.