back to top
péntek, június 21, 2024

Hétvégén rendezik az iRacing Daytonai 24 órást – VIDEÓ

Dátum:

Megosztás:

Január 22-e és 23-a között rendezik az iRacing szezon nyitányát, a Daytona 24 órást – amelyen bárki részt vehet.

- Reklám -

A 24 órás versenyen csapatok regisztrációját várják, ami azt jelenti, hogy minimum két embernek el kell indulnia a vesenyen, hogy értékelhető eredményt érjenek el a 24 óra végére.

- Reklám -

A csapatok a versenyzők átlag iRatingjei alapján lesznek beosztva splitekbe – ez azt jelenti, hogy hasonló képességű versenyzőkkel mérheti össze mindenki a tudását.

Valószínűleg rengeteg valós versenyző is tiszteletét teszi majd az eseményen, bár azok, akik a hétvégi Roar before the Rolex 24-en részt vesznek, biztosan nem lesznek itt.

- Reklám -

Annyi már most biztosra mondható, hogy Romain Grosjean rajthoz fog állni az eseményen, ezt egy twitter üzenetben erősítette meg.

A hétvégi versenyek több időpontban is elérhetőek lesznek, de múltbéli tapasztalatokból kiindulva a legnépszerűbb start időpont – előreláthatólag – szombat délután 1 órakor lesz.

A versenyen találkozhatunk majd magyar versenyzőkkel, és magyar csapatokkal is.

Részt fog venni a M1RA, Báldi Gergő és Bucsi Attila vezetésével, illetve a wannaBEE SRT is, ahonnan a pro licenszes Tóth Dávidot, és Leitner Norbertet érdemes kiemelni, de ott lesz az RSM is, amely a WSRT-hez hasonlóan több autóval – és magyar versenyzővel – képviselteti majd magát.

Természetesen az iRacing platformján már jól ismert Kiss Norbert is tiszteletét teszi majd az eseményen, egy héttel a Le Mans Virtualon való szereplése után most nem a Red Bull, hanem a Racewerk gárdáját fogja erősíteni.

Megemlíthetjük még Tassi Attilát is, aki szintén ott volt a múlt heti rFactor 2-es versenyen, de itt is találkozhatunk majd vele a külföldi RSR Racing színeiben.

Az Obsidian Racing szenzációs promo videója nekünk már meghozta a kedvünket, és nektek?

E-Sport rovatunk partnere a Magyar iRacing HQ.