back to top
vasárnap, május 26, 2024

Halálos balesetet okozhatott a Tesla hibás technológiája

Dátum:

Megosztás:

A Tesla fékezési rendszerével és szenzoraival hatalmas problémák vannak, ez vezethetett egy halálos balesethez is az USA-ban.

- Reklám -

A Tesla több probléma, köztük a fantomfékezés miatt is vizsgálat alatt áll. Az érzékelőivel és az azokat vezérlő szoftverrel kapcsolatos hibák miatt az EV-k hirtelen fékeznek anélkül, hogy bármilyen akadály lenne előttük.

- Reklám -

A problémával szembesülő Tesla-tulajdonosok attól tartanak, hogy emiatt könnyedén belehajthatnak hátulról az autóikba. Valószínűleg ez okozhatott egy Missouri államban történt halálos balesetet is.

Február 27-én Terry L. Siegel a 2019-es Tesla Model 3-mal közlekedett az I-70-es autópályán, a Little Blue Parkway közelében, a Missouri állambeli Independence-ben. Autója hirtelen megállt az úton.

- Reklám -

A balesetről szóló jelentésben az Independence-i Rendőrség azt állította, hogy a közeledő járműveknek nem volt ideje megállni vagy kitérni az autója elől, ami ütközést okozott. Siegel meghalt.

A rendőrség először azt mondta, hogy mechanikai probléma miatt állt meg a Model 3. Az Auto Evolution felvette velük a kapcsolatot, és akkor azt mondták, hogy az okokat még vizsgálják.

Az Independence Rendőrség szóvivője kijelentette, hogy „a rendőrök úgy vélték, hogy mechanikai hiba történt, de ezt még nem tudtuk biztosan megállapítani”.

A NHTSA (Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal), szóvivője azt mondta, hogy továbbra is gyűjtik az információkat erről a balesetről. Azonban „jelenleg nincs arra utaló jel, hogy a fantomfékezés szerepet játszott volna”.

Ez még rejtélyesebbé teszi a baleset körülményeit. Ha valami nyilvánvaló dologról lenne szó, például a Tesla járműveknél gyakran előforduló felfüggesztési problémákról, akkor az Independence-i Rendőrség már kizárta volna azt, mint ok.

Ahhoz, hogy Siegel járműve ilyen hirtelen megálljon az I-70-es út közepén, fékezésnek vagy olyan hibának kellett volna bekövetkeznie, amely fékezéshez hasonló eseményt okozott.

Nem valószínűtlen, hogy ami ezt a balesetet okozta, az összefügghet egy folyamatban lévő nyomozással, vagy akár egy teljesen új üggyel is a Tesla tekintetében.

Ez mindenesetre visszahívást követelhet, hogy a Siegel halálához hasonló balesetek ne ismétlődhessenek meg.