csütörtök, június 30, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
NASCAR - 🇺🇸 Road America
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
IMSA - 🇨🇦 Mosport
KezdőlapE-mobilityTovább késik a Tesla Cybertruck gyártása

Tovább késik a Tesla Cybertruck gyártása

- Hirdetés -

Elon Musk ígéretének ellenére mégsem kezdődik meg 2022-ben a Tesla Cybertruck gyártása.

A Ford, a General Motors és a Rivian is rendelkezik már gyártásban lévő elektromos pickupokkal, de akik a Tesla Cybertruck-ra vágynak, sajnos tovább kell várniuk.

- Hirdetés -

A Tesla 2019 végén leplezte le a Cybertruckot, és eredetileg úgy tervezte, hogy az 2021 végére gyártásba kerül. Ahogy a határidő közeledett, a Tesla azt mondta, hogy a gyártást el kellett halasztani 2022 végére.

A Reuters az ügyet ismerő személyekre hivatkozva pénteken arról számolt be, hogy a Cybertruck gyártása jelen állás szerint valószínűleg csak 2023 első negyedévében kezdődik majd meg.

A csúszás okai

- Hirdetés -

A legutóbbi késedelem állítólagos oka, hogy tervezik a specifikációk frissítését azért, hogy felvegyék a versenyt az új versenytársakkal. Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója decemberben utalt erre, amikor azt mondta, hogy az első gyártásba kerülő Cybertruck egy új, négy motoros változat lesz, amely nem volt része a Cybertruck 2019-es bemutatóján bejelentett eredeti koncepciónak. Korábban a kínálat tetejét egy három motoros változat jelentette volna.

Musk tavaly a beszállítói hálózatra is panaszkodott és azt mondta, hogy ezek gondok sajnos továbbra is fennállnak.

A Tesla eltávolította a Cybertruck-ot weboldaláról, ami arra utalhat, hogy az autógyártó átdolgozza az elektromos pickup specifikációit és rendelési folyamatát. Az is lehetséges, hogy az árazás is változik.

A korábban bejelentett árak:

  • 39 900 dollár – 250 mérföld hatótávú modell
  • 49 900 dollár – 300 mérföld hatótávú modell
  • 69 900 dollár – 500 mérföld hatótávú modell
Tesla Cybertruck
Tesla Cybertruck | Fotó: Tesla Inc.

A Cybertruck lehetséges prototípusait az elmúlt hónapokban a Tesla kaliforniai Fremontban található üzemében látták. A tesztpéldányok úgy néztek ki, mint a 2019-ben bemutatott Cybertruck, de olyan sorozatgyártású elemekkel rendelkeztek, mint a szélvédőtörlő és az oldalsó tükrök.

A Tesla a Cybertruckot a texasi Austinban található üzemében fogja gyártani. Az üzem várhatóan még idén beindul a Model Y gyártásával. Musk azt is mondta, hogy a Tesla január 26-i eredménybeszámolója során frissített ütemterveket fog közölni.

Eközben a konkurenciánál

Amíg a Tesla továbbra is késlekedik a Cybertruck piacra dobásával, addig más autógyártók több ezer megrendelést zsebelnek be saját elektromos pickupjaikra. A Ford ebben a hónapban közölte, hogy az óriási kereslet miatt megduplázza az F-150 Lightning gyártásának éves darabszámát, ezzel 150 000-re növelve azt. A Rivian pedig decemberben jelentette be, hogy 71 000 előrendelés érkezett az R1T és a hozzá kapcsolódó R1S SUV típusokra.

- Advertisement -

Friss