back to top
csütörtök, július 25, 2024

Szokatlan eseményt rendezhetnek a NASCAR leghíresebb pályáján

Dátum:

Megosztás:

Megerősítette a feltételezéseket Frank Kelleher, a Daytona International Speedway elnöke, miszerint nemsokára rendhagyó sporteseményre kerülhet majd sor a pálya területén.

- Reklám -

Floridában rengeteg különböző sportcsapat köthető a motorsporthoz, elég a Miami Dolphinsra gondolni, akik a Miami Nagydíj helyszínét szolgáltatják.

- Reklám -

Egy ehhez képest teljesen fordított dologra kerülhet sor Daytona, és a Jacksonville Jaguars csapata között. Az amerikai foci (NFL) tavalyi alapszakaszos bajnokai jelenleg a TIAA Bank Fielden játszanak, amit a közeljövőben egy milliárd dollárból fognak felújítani.

A floridai pletykák szerint nem sikerül majd megoldani az átalakítást két szezon között, így egy ideiglenes otthon után kell nézniük, ami akár a daytonai ovál is lehet.

- Reklám -

„A Daytona International Speedway egy világszerte híres sport- és szórakoztatóközpont, és rengeteg eseménynek ad otthont egész évben.” fejtette ki Kelleher.

„A floridai sportközösség tagjaként fogunk beszélni a Jacksonville Jaguars képviselőivel, hogy segíthetünk-e nekik a helyszín tekintetében, amikor szükségük lesz rá.”

Ahhoz, hogy meccset is rendezhessenek bárhol, kell az NFL és a liga tulajdonosának hozzájárulása is. Az előrejelzések szerint – ugyan 2029-is szól a szerződésük a jelenlegi stadionnal – két évig kényszerülnének a hazai meccseiket máshol játszani. Daytona több, 100 ezer ember befogadására alkalmas, a jegyeladás szempontjából tehát nem kérdés, hogy megfelelnek az elvárásoknak.

„Érdekes megoldás lenne, de jelentős befektetéseket igényelne az infrastruktúrát illetően. Sokan elférnek, de kicsit furcsa lenne. Mindenesetre érdemes megfontolni.” – erősítette meg a pletykákat Mark Lamping, a sportcsapat első embere.

NASCAR 2022 Daytona 500
Fotó: Mike Ehrmann/Getty Images/NASCAR Media