szombat, június 25, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapCautionPikes Peak-en debütál a 2023-as Acura

Pikes Peak-en debütál a 2023-as Acura

- Hirdetés -

Öt autóval lesz jelen az Acura a legendás hegyiversenyen, Pikes Peak-en. A jövő évi autó első bevetésén retro fényezést kap majd.

A következő generációs Integra a “Race to the Clouds” 100. futamán az Acura négy sorozatgyártású versenyautójával – köztük két NSX Type S Supercars-specifikációjú géppel – együtt fog versenyezni. Ezeket a vállalat ohiói K+F létesítményeiben önkéntes mérnökökből álló csapat készíti elő. A Pikes Peak-újonc Paul Hubers által vezetett, versenyre felkészített Integra piros, szürke és fehér festése az Acura első versenyautója előtt tiszteleg. Ezt az ikonikus grafikai sémát először az első generációs Integrán láthattuk, amely Parker Johnstone pilótával egymás után nyerte meg az IMSA-bajnokságot (1987, 1988).

- Hirdetés -

A márka immár 12. egymást követő évben vesz részt az ikonikus hegyiversenyen. Ezen az Acura csapata nem akármilyen eredménysorral rendelkezik. A pedigré 25 dobogós helyezésből áll, ebből 12 konkrétan győzelem volt. Emellett több pályarekord is az ő nevükhöz fűződik, fűződött.

A Pikes Peak International Hill Climb Amerika egyik legrégebben megrendezett autó-motorversenye. A versenyzők 1916 óta érkeznek ide a világ minden tájáról, különfélénél különfélébb autókkal. A pálya 156 kanyarból áll, és valamivel rövidebb, mint 20 kilométer hosszú.

Az autó paraméterei

- Hirdetés -

A 2023-as Acura gyári 1,5 literes turbófeltöltős motorral és 6 sebességes kézi sebességváltóval rendelkezik. A felkészülés során az autót új fékekkel, felfüggesztéssel és differenciálművel szerelték fel az első bevetésre. A módosítások között könnyű, 18×9 colos HRE keréktárcsák is szerepelnek. A 245-ös sorozatú Pirelli-slickek növelik az érintkezési felületet és a kanyartapadást.

Ugyancsak a Pikes Peak idei kiírásán debütál a 2022-es NSX Type S limitált szériájának két versenykész változata is, amely minden idők legerősebb és legjobb teljesítményű Acurája. Ezeket a középmotoros, számos teljesítménynövelő beavatkozással felszerelt Supercar-versenyautókat James és Nick Robinson vezetik majd. Céljuk a rekorddöntés, a legjobb hibrid időt például két éve előbbi állította fel egy 10:01,913-as idővel.

A versenyben résztvevő autókon kívül a verseny hivatalos pace car-ja is egy Acura lesz, melyet majd Renée Brinkerhoff vezet. A Valkyrie Racing alapítója, Brinkerhoff mind a hét kontinensen, köztük az Antarktiszon is indult már versenyeken. A kiváló versenyző az egyetlen olyan nő, aki háromszor is helyezést ért el az ikonikus La Carrera Panamericana Mexikó Rallyn. Brinkerhoff az első alkalommal (2013-ban) kategóriagyőzelmet is szerzett.

Az összesen hat Acura Pikes Peak-en:

2022 Acura NSX Type S (Reneé Brinkerhoff, pace car)

2023 Acura Integra (Paul Hubers, bemutató)

2022 Acura NSX Type S (James Robinson, Time Attack)

2022 Acura NSX Type S (Nick Robinson, bemutató)

2023 Acura TLX Type S (Jordan Guitar, bemutató)

2023-as Acura TLX Type S (Justin Lumbard, Time Attack)

- Advertisement -

Friss