KezdőlapIndyCarVIDEÓ: Hamilton hátfájásra panaszkodik? Ehhez mit szólt volna?

VIDEÓ: Hamilton hátfájásra panaszkodik? Ehhez mit szólt volna?

- Advertisement -

A Forma-1-ben óriási beszédtémát jelent az autók pattogása, és az emiatti hátfájás, többek között Lewis Hamilton-nál is.

Azonban volt egy verseny még a Champ Car érában, ami valószínűleg kiverte volna a biztosítékot az összes jelenlegi Forma-1-es versenyzőnél – nemhogy Lewis Hamiltonnál – , de valószínűleg még az IndyCar mezőny is felhúzná a szemöldökét.

2005 és 2007 között rendezték a San Jose Grand Prix-t, a kaliforniai San Jose utcáin, és a szervezők az első versenyen egy olyan kihívás elé állították a versenyzőket, amit még egy túraautóban is nehéz lenne felfogni, nemhogy formula autóban.

Történt ugyanis, hogy 2,3 km hosszú pálya kellős közepén benn volt egy villamossín, melyen szó szerint át kellett ugratniuk a versenyzőknek.

A versenyhétvégén sok kritikus, köztük több versenyző is, kifogásolta, hogy a pálya túl keskeny, túl göröngyös és veszélyes. Néhányan tréfásan motocross-pályához hasonlították az aszfaltcsíkot.

A 2006-os versenyre már átalakították a pályát, és kiegyenlítették az út és a villamossín közötti felületi különbségeket, de így is a 2005-ös Champ Car verseny bevonult a történelembe.

A San Jose Grand Prix tehát háromszor került megrendezésre. A GP “rekordbajnoka” Sebastien Bourdais, aki 2005-ben, és 2006-ban is megnyerte a versenyt.

Vajon Lewis Hamilton mit szólt volna ehhez a pattogáshoz? Annyi biztos, hogy a történelemben voltak súlyosabb esetek is, mint amit most a Forma-1-es versenyzőknek át kell élniük.