back to top
kedd, május 21, 2024

A legendás család női versenyzővel tér vissza Pikes Peak-re

Dátum:

Megosztás:

Loni Unser a Pikes Peak International Hill Climb 100. futamán, június 26-án szeretné bővíteni illusztris családja rekordját.

- Reklám -

Unser, aki márciusban a World Racing League (WRL) versenyen a 701-es rajtszámú Hagerty Porsche Cayman fedélzetén győzelmet aratott, egy másik Porsche autóba ül át.

- Reklám -

A versenyző a 92-es Hagerty/Yokohama/Mobil 1/Pep Boys Porsche Cayman GT4 Clubsport fedélzetére száll, hogy a Porsche Pikes Peak Trophy divízióban versenyezzen.

A debütálásával Unser negyedik generációja indul a hegyen.

- Reklám -

Az Unser név szinte egyet jelent a Pikes Peak-versennyel, hiszen a család először 1926-ban indult a versenyen Louis és Joe Unser révén. Louis 1934-ben pályarekordot állított fel.

A familia további sikereket ért el, mivel Al Sr., Bobby, Al Jr. és Robb Unser is nekivágott a kihívásnak.

1958 és 1962 között minden évben egy ők szerezték meg a győzelmet, Bobby pedig új rekordokat állított fel.

1997-ben Louis és Bobby is bekerült a Pikes Peak Hall of Fame-be, legutóbb pedig Al Sr. csatlakozott hozzájuk 2020-ban.

Bár Unser idén az egyetlen nő a kategóriájában, nem ő a család első női tagja, aki nekivág a Pikes Peaknek. Jeri Unser – Bobby lánya – 1998-ban az év újonca lett, majd 2003-ban megnyerte az elektromos autók szakágát.

A Pikes Peak egy teljesen más verseny, mint bármi más, amit valaha is csináltam, és nem is lehetnék izgatottabb, hogy a lehető legtöbbet kihozzam ebből a lehetőségből” – mondta Loni Unser, aki a Round 3 Racinggel rendszeresen versenyez a WRL versenyeken.

Természetesen ez egy igazán különleges hely a családunk számára, és nagyon hálás vagyok, hogy ebben a hónapban elindulhatok majd ezen a legendás futamon.

Tudom, hogy rövid idő alatt rengeteget fogok tanulni, de remélem, hogy a családomtól kapott felkészülés és tippek kifizetődnek!

A PPIHC eseménysorozata június 21-én, kedden kezdődik meg az edzésekkel és a kvalifikációval, majd június 26-án, vasárnap fejeződik be a versennyel.