back to top
hétfő, május 20, 2024

O’Ward: Gyorsabb lettem volna Ricciardonál ha…

Dátum:

Megosztás:

Pato O’Ward IndyCar holtszezonja nem is telhetne izgalmasabban, hiszen a McLaren F1-es gépét tesztelte Abu-Dzabiban.

- Reklám -

Pato O’Ward úgy véli, hogy a „úristen” pillanata felelős teljes mértékben azért, hogy a Forma-1 Abu-Dzabi Nagydíjának szabadedzésén nem tudta megverni Daniel Ricciardót.

- Reklám -

A mexikói lett a második IndyCar-futamgyőztes, aki idén tesztelhette a McLaren 2022-es F1-es gépét, miután Alex Palou az Egyesült Államokban ülhetett be az autóba, szintén Lando Norris helyett.

Palou csak ennyit mondott F1-es tesztjére: „Tökéletes”

- Reklám -

O’Ward számára az adatgyűjtés volt a prioritás, de Palou-val ellentétben ő valóban tudott egy gyorskört teljesíteni az edzésen, bár végül csak a 18. leggyorsabb lett és közel 7 tized másodpercet kapott Daniel Ricciardotól.

O’Ward azonban úgy érezte, hogy ez szinte teljes mértékben annak volt köszönhető, hogy a leggyorsabb körén a 9-es kanyarban majdnem eldobta az autóját.

Volt egy hatalmas „úristen” pillanatom a 9-es kanyarban” – mondta O’Ward.

És ez volt a gyors körünk. Azt hiszem, minimum hat tizeddel gyorsabb lettem volna, ha sikerül jól teljesíteni a 9-es kanyart.

Ez a becslés nagyjából egybeesik a Ricciardóval szembeni összesített veszteségével – O’Ward az első szektorban alig két tizeddel volt lassabb, ugyanakkor a második szektorban verte ausztrál kollégáját.

Bár a McLarentől az év végén távozó versenyző nehéz idényt tudhat maga mögött, és jelenleg nem ő a mérce arra, hogy mire képes egy versenyző, mégis O’Ward teljesítménye – akinek ambíciója továbbra is az F1-be kerülés – bizakodásra adhat okot.

Hogy őszinte legyek, a legrosszabb dolog, amit tehetsz, hogy kimész és összetöröd a kocsit! És ez az, amit igazán el akartam kerülni” – mondta O’Ward.

Őszintén szólva elégedett vagyok a tempómmal. Azt hiszem, a csapat elégedett volt az összes összegyűjtött adattal.

Pato O’Ward jövőre kap egy brutálisan erős csapattársat az IndyCar-ban, ugyanis a mezőny egyik leggyorsabb versenyzője, Alexander Rossi átigazol az Andretti Autosporttól az Arrow McLaren SP csapatához a mexikói, és Felix Rosenqvist mellé.