vasárnap, április 21, 2024

A Porsche egyelőre csak a túlélésre hajt

Dátum:

Megosztás:

Nem akar nagyon esélylatolgatásokba bocsátkozni a Porsche LMDh csapata, de abban szinte biztosak, hogy a Daytonai 24 órást túl fogják élni.

- Reklám -

Más gyártókhoz hasonlóan, akik az LMDh-utat választották, a Porsche is számos technikai problémával szembesült a tesztek során.

- Reklám -

Bár a német gyártó elismerte, hogy technikai partnerükkel, a Team Penskével karöltve még van mit tenniük a január 28-29-i daytonai verseny előtt, mégis úgy érzik, hogy a 963-as tesztprogramja kielégítő volt.

Azt mondanám, hogy jól haladunk” – mondta Thomas Laudenbach, a Porsche motorsportfőnöke az Autosportnak.

- Reklám -

Ez egy nagyon kemény program. Nehéz időszakon vagyunk túl, és biztosan lesz pár dolog, ami nem fog tökéletesen működni, de nagyon optimista vagyok, hogy a 24 órás versenyre összességében rendben leszünk.

A mi szakmánk elég kemény abból a szempontból, hogy a szezon első futama egy 24 órás verseny, ami a legnagyobb kihívást jelenti a naptárban. De jó úton haladunk.

A Porsche a múlt hónapban egy kiterjedt négynapos tesztet teljesített Sebringben, amely egy 36 órás mamut hosszútávfutamot is magában foglalt.

A Porsche autója másfél napon át megy, nem lesz probléma 24 óra

A német gyártó a teszt során 7300 km-t tett meg, így a két 963 LMDh autóval eddig mintegy 26 500 km-t gyűjtött össze.

Laudenbach elismerte, hogy korábban voltak fenntartásai azzal kapcsolatban, hogy mennyire lesz megbízható az autó Daytonában, de a Sebringben végzett tesztek bizalmat adtak neki.

Örülnék, ha több időt tölthetnék teszteléssel” – mondta Laudenbach. „De Sebringben volt egy endurance etapunk ami egy picit megnyugtatott, mert ezelőtt aggódtam a megbízhatóság miatt.

De különösen a megbízhatóságot illetően azt mondanám, hogy a sebringi teszt azt mondta, hogy jó esélyünk van arra, hogy a teljes távot túléljük.