back to top
vasárnap, június 16, 2024

Ken Block új játékszert épített, a Gymkhana is új nevet kap

Dátum:

Megosztás:

Ken Block is beállt a sorba, elektromos autóra vált. Az új Audi S1 e-tron Quattro Hoonitron névre keresztelt szörnyeteg lesz a főszereplője a 2022-ben elkészülő Elektrikhana filmnek is.

- Reklám -

Le sem tagadhatná az autó, hogy a legendás Audi S1 Quattro inspirálta, annak is a Pikes Peak verziója.

- Reklám -

Az S1 Hoonitron sok mindent egyesít abból, amiről az Audi már a 1980-as években híres volt” – mondta Block. „Például az autó fantasztikus aerodinamikai elemeit egy igazán modern formába ültettük át.

Ken Block Audi
Fotó: Ken Block

Szerintem klassz, hogy az Audi tervezőit saját múltjuk ihlette, és egyedi módon vitték át az autó technológiáit és megjelenését a jelenbe.

- Reklám -

A karosszéria alatt két motor található, amelyek természetesen a Quattro névhez illően mindegyik kereket hajtják. A teljesítményről úgy fogalmaztak, mint annak idején a Rolls Royce:  „elegendő” mondják, de a tényleges számokat még nem árultak el. A Hoonitron szénszálas alvázra épül és természetesen a karosszéria is ebből az anyagból készült.

Block már kipróbálta az autót, mivel álló helyzetből 150 km/h-ás tempóig tud fánkokat rajzolni.


Amikor először hallottunk erről a projektről, az egész csapatunk azonnal izgatott lett: lehetőségünk nyílt egy olyan autó kifejlesztésére, amely egyesíti márkánk ikonját a jövővel” – mondta Marc Lichte, az Audi vezető formatervezője.

„Az S1 Pikes Peak modern, teljesen elektromos interpretációjának megalkotásáról volt szó. Az időkeret rendkívül szoros volt: míg egy tervezési folyamatunk általában egy-másfél évig tart, az első rajztól a végső állapotig mindössze négy hetünk volt. Folyamatosan kapcsolatban voltunk Ken Blockkal és csapatával, és intenzív eszmecseréket folytattunk.

A Block következő videója az „Electrikhana” a tervek szerint jövőre jelenik meg, és ez lesz az első alkalom, hogy a sorozat videójában egy Audi szerepel.

Ken Block Audi
Fotó: Ken Block

(R)