szerda, április 17, 2024

Jenson Button a Nitro Rallycrossban fut teljes szezont 2022-ben

Dátum:

Megosztás:

Jenson Button az idei Nitro Rallycross bajnokságban indul, a tisztán elektromos hajtású Group E osztályban.

- Reklám -

A 2009-es Forma-1-es világbajnok, a néhai brit rallycross-versenyző John Button fia a Xite Energy Racing színeiben versenyez majd a brit Oliver Bennett mellett.

- Reklám -

Versenyezni akarok” – mondta a McLaren, a Honda és a Brawn korábbi versenyzője, Button. „Azt akarom csinálni, amit szeretek, és ez a versenyzés. Csak jól akarom érezni magam.

Alig várom, hogy a Xite Energyvel – egy olyan csapattal, amely nemcsak a rallycrossban, hanem az elektromos járművek versenyzésében is nagy tapasztalattal rendelkezik – a Nitro RX-ben versenyezhessek.

- Reklám -

És a haverom, Oli mellett versenyezhetek. Ő egy nagyszerű karakter, nagyszerű a sportág számára, és rengeteg tapasztalattal rendelkezik ebben a szakágban.

Remélhetőleg tanulhatunk majd egymástól. Ez egy szórakoztató partnerség lesz, de azt hiszem, hogy ez egy jó partnerség is lesz, és remélhetőleg borsot tudunk törni a rallycross nagyágyúk orra alatt.

Button F1 utáni versenyzői tevékenységei leginkább a sportkocsikra összpontosultak, a Super GT-ben – ahol 2018-ban megnyerte a bajnokságot -, a World Endurance Championshipben és a British GT-ben is szerepelt.

Buttonról azonban már régóta pletykálták, hogy a rallycrossba szeretne bekapcsolódni, és a Forma-1-ből való visszavonulása után Kaliforniába költözése óta egy amerikai székhelyű sorozatot tartottak a legvalószínűbb opciónak.

A rallycross teljesen más, mint a Forma-1, és ezért szeretem. Azért hagytam ott az F1-et 17 év után, mert valami újat akartam kipróbálni” – mondta.

Versenyző vagyok, nem Forma-1-es pilóta, szóval az új kihívások azok, amikért rajongok. Úgy éreztem, hogy a Forma-1-ben elértem, amit kellett, szóval jó más dolgokat kipróbálni.

A rallycrosshoz igazi családi kapcsolat fűz. Apa a 70-es évek végén és a 80-as években egy Volkswagen Bogárral, majd egy Volkswagen Golffal versenyzett. Ha megnézed a YouTube-on, találsz néhány videót, amin apám Lydden Hillben versenyzett Murray Walker kommentálásával.

Szeretném utánozni, amit ő csinált – az nagyon különleges lenne. Imádtam nézni, ahogy versenyzett.