szombat, június 25, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapNASCARGilliland Truck győzelemmel ajándékozta meg édesapját apák napjára

Gilliland Truck győzelemmel ajándékozta meg édesapját apák napjára

- Hirdetés -

A hétvége egyetlen versenyét a Knoxville-i salakos pályán rendezték, ahol a NASCAR Truck Series mezőnye mérte össze tudását.

A NASCAR Camping World Truck Series-ben idén először induló Todd Gilliland nyerte a szombatról vasárnapra virradóra tartott Knoxville-i salakos versenyt.

- Hirdetés -

Gilliland 10 körrel a vége előtt vette át a vezetést John Hunter Nemechektől, majd a 147. körben történt újraindítás után elhúzott, és 0,945 másodperccel nyert.

Apák napjának előestéjén, a NASCAR Cup Series-ben szereplő Front Row Motorsportsnál teljes munkaidőben dolgozó versenyző ezúttal édasapja csapatában indult el – és ajándékként szállította a győzelmet David Gilliland számára.

- Hirdetés -

Ez sokkal szórakoztatóbbá teszi a holnapi napot” – mondta Gilliland, aki vasárnap reggelit és golfozást tervez édesapjával. “A Cup Series kemény, minden egyes héten versenyezni. Millió ember kérdezte már tőlem: ‘Tényleg ezt akarod csinálni az egyetlen szabad hétvégéden?‘”

Abszolút. Semmi sem veri a versenyzés élményét. Mindenkinek azt mondom, hogy fiatal vagyok, és bárcsak az év minden egyes hetében ezt csinálhatnám…

A futam megnyerésével Gilliland teljesítette édesapja kívánságát.

A verseny kezdetekor azt mondtam neki, hogy apák napjára csak ezt a trófeát szeretném” – mondta David Gilliland. “Hazavisszük magunkkal a repülőn.”

Megint nem jött össze az első Truck győzelem Hocevarnak

A verseny azonban csak akkor dőlt el, amikor a Carson Hocevar domináns truckja felmondta a szolgálatot.

A két héttel ezelőtt Gatewayen elszenvedett sípcsonttöréséből még mindig lábadozó Hocevar már az első körben átvette a vezetést a pole-ból induló Derek Kraustól, és nem is adta át, amíg a 66. körben egy újraindítás után tönkre nem ment a motorja.

Felrobbanok” – kiáltotta Hocevar a csapatrádión, mielőtt a 42-es számú Niece Motorsport versenyautójával megállt volna az 1-es kanyarban. “Nincs olajnyomás – teljesen kiborultam. Hihetetlen!

Gilliland a 11. különböző győztes a NASCAR Truck Series történetének 11 salakos futamán.

Zane Smith a harmadik helyen végzett szombaton, őt követte Ty Majeski és Stewart Friesen.

Kraus, Matt Crafton, Enfinger, Tyler Ankrum és Ben Rhodes egészítette ki a top 10-et. Nemechek visszaszerezte a sorozat vezetését öt ponttal Rhodes előtt.

Knoxville végeredmény

- Advertisement -
SourceRacer
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.

Friss