back to top
csütörtök, június 20, 2024

Óriási fotófinis a Dodge démonja és Cadillac szörnyetege között – VIDEÓ

Dátum:

Megosztás:

A szervezők által „az év első számú motorsporteseményének” kikiáltott TX2K22-n a Dodge és a Cadillac összecsapására volt mindenki kíváncsi.

- Reklám -

Bizonyos eseményekre csak hétvégén vagy egyetlen nap alatt kerül sor. De a TX2K22 gondoskodott arról, hogy figyelembe vegye a néha szeszélyes tavaszi időjárást, és elegendő mozgásteret hagyott március 16. és 20. között.

- Reklám -

És ez jó okkal volt így, hiszen a napsütéses napokon a szervezők szerint 12 ezer fős tömeg gyűlt össze a Houston Raceway Parkban (Baytown, Texas) – írja az Auto Evolution.

Természetesen ez azt jelentette, hogy valakinek szórakoztatnia kellett az összegyűlteken. A YouTube-on a Drag Racing and Car Stuff csatorna mögött álló videós a TX2K22 alatt a helyszínen volt, és máris van egy klassz példánya egy körömrágósan szoros futamról.

- Reklám -

Egyébként gyakorlatilag semmi okunk sincs arra, hogy ezeket a harcedzett versenyzőket és látványos járgányaikat bármi másnak tartsuk, mint szörnyetegeknek.

A márkajelzések egyértelműen jelzik, hogy nem teljesen igaz az, hogy a Dodge Challenger SRT Demon és a Cadillac CTS-V fajták széria képviselőivel van dolgunk.

Az előbbi bíborvörös fenevad a texasi Fort Worthből származó Baily’s Hyperformance Factory márkajelzését viseli. Eközben az utóbbi a D.R.A.C.S. egy régebbi ismerőse, a Vengeance Racing 2009-es turbófeltöltős Cadillac CTS-V-je.

Értelemszerűen a közönség teljes mértékben epikus csatára számított. És őszintén szólva meg is kapták. A turbós Caddy CTS-V jobban startolt, és előnyben volt a rajt után.

Aztán Baily szörnyetege úgy tűnt, hogy felzárkózik… Vagy talán csak az alább beágyazott videó felvételi szöge volt az oka.

Mindenesetre a végén ez egy igazi fotófinisnek bizonyult. A győztes pedig 8,146 másodperces idővel (171 km/h/275 km/h-val) végzett az élen a második helyezett pedig mindössze 7 ezred másodperccel maradt el mögötte.

Hogy ki nyert a Dodge démonjának és a Cadillac szörnyetegének a versenyét? Ezt rátok bízzuk!