csütörtök, június 30, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
NASCAR - 🇺🇸 Road America
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
IMSA - 🇨🇦 Mosport
KezdőlapNASCAREgyelőre csak kisebb versenyekkel térne vissza North Wilkesboro

Egyelőre csak kisebb versenyekkel térne vissza North Wilkesboro

- Hirdetés -

North Wilkesboro a NASCAR Cup Series egyik történelmi helyszíne. A pályát most újranyitják, de a nagyok visszatérése még korai lenne.

A NASCAR Cup Series mezőnye rögtön a bajnokság legelső szezonjától, vagyis 1949-től ellátogatott North Wilkesboro 0,625 mérföldes (szinte méterre pontosan egy kilométer) ováljára. A nagy, országos bajnokságok egészen 1996-ig törzsvendégnek számítottak itt, az utolsó versenyt Jeff Gordon nyerte.

- Hirdetés -

2010-ben néhány kisebb versennyel megpróbálták feléleszteni a pályát, azonban 2011-ben ez a kísérlet elhalt. Most megint ezzel próbálkoznak, mindezt ráadásul már új tulajdonosi csoport, a Speedway Motorsports vezetésével. Erről a vezető Marcus Smith beszélt.

(Az újranyitás) hamarabb eljöhet, mint azt a többség gondolná” – fogalmazott sejtelmesen North Wilkesboro közeljövőjét illetően Smith. “De nem Cup-versenyekkel, az nem realitás jelenleg. Ha lesznek helyi, esetleg regionális versenyek, esetleg short track-versenyzés, az már önmagában óriási lenne. Ha ennél nagyobb szériák térnének vissza ide, mint mondjuk a Truck Series, amely korábban már fel is merült, az pedig minden várakozásunkat felülmúlná.

- Advertisement -
SourceJayski

Friss