back to top
szombat, július 20, 2024

Egyelőre csak kisebb versenyekkel térne vissza North Wilkesboro

Dátum:

Megosztás:

North Wilkesboro a NASCAR Cup Series egyik történelmi helyszíne. A pályát most újranyitják, de a nagyok visszatérése még korai lenne.

- Reklám -

A NASCAR Cup Series mezőnye rögtön a bajnokság legelső szezonjától, vagyis 1949-től ellátogatott North Wilkesboro 0,625 mérföldes (szinte méterre pontosan egy kilométer) ováljára. A nagy, országos bajnokságok egészen 1996-ig törzsvendégnek számítottak itt, az utolsó versenyt Jeff Gordon nyerte.

- Reklám -

2010-ben néhány kisebb versennyel megpróbálták feléleszteni a pályát, azonban 2011-ben ez a kísérlet elhalt. Most megint ezzel próbálkoznak, mindezt ráadásul már új tulajdonosi csoport, a Speedway Motorsports vezetésével. Erről a vezető Marcus Smith beszélt.

(Az újranyitás) hamarabb eljöhet, mint azt a többség gondolná” – fogalmazott sejtelmesen North Wilkesboro közeljövőjét illetően Smith. „De nem Cup-versenyekkel, az nem realitás jelenleg. Ha lesznek helyi, esetleg regionális versenyek, esetleg short track-versenyzés, az már önmagában óriási lenne. Ha ennél nagyobb szériák térnének vissza ide, mint mondjuk a Truck Series, amely korábban már fel is merült, az pedig minden várakozásunkat felülmúlná.