back to top
kedd, május 28, 2024

Mintha most futná első kilométereit ez az 1962-es Chevy Impala

Dátum:

Megosztás:

Tulajdonképpen tökéletes állapotban kínálják eladásra ezt az 1962-es Chevrolet Impala 409-est. Pedig 1962-ben gurult le a gyártósorról.

- Reklám -

Korábban beszámoltunk már egy szinte muzeális értékű Chevrolet Impala eladási szándékáról, most itt egy újabb. Ennek nem (csak…) az évjárata, hanem az állapota az, ami igazán különlegessé teszi. Ezzel az 1962-es darabbal ugyanis tulajdonképpen olyan, mintha most azonnal visszarepülnénk a korszakba, amikor az autó született. Ki tudja, talán még a felhasznált anyagok szaga is az újszerűséget adja vissza…

- Reklám -

Ez a ’62-es példány szinte mindenhonnan lenyűgözően néz ki, köszönhetően egy teljes körű restaurálásnak. A pirosra festett Impala kívülről úgy néz ki, mint egy új autó, a karosszérián pedig egyáltalán nincs karcolás, horpadás vagy rozsdafolt. Ez tökéletesen érthető, tekintve, hogy az Impala már felújításon esett át, és ennek során kiváló munkát végeztek.

1962 Chevrolet Impala 409
Fotó: Supersport Classics

A belső tér is nagyon szép, bár itt már nem minden korhű: van az autóban új hifirendszer, új hűtő és új műszerek is. Emellett viszont az autó bizonyos részében nagyon is erdeti. A 409-es motor még mindig az, amit 1962-ben beleszereltek. Ezt egyébként pontosan ebben az évben vezették be, hogy a 6,7 literes szív leváltsa a korábbi 348-as típusjelű motort. A 409-est kifejezetten 1962-ben vezették be, hogy leváltsa a korábban az Impalában kínált 348-as (5,7 literes) motort.

- Reklám -

Az autóval mindössze 1500 mérföldet (2400 km) mentek, ez szintén hozzájárul ahhoz, hogy egy új autó benyomását keltse bennünk. Elég egyértelmű, hogy ez az Impala sok Chevy-rajongó számára egy valóra vált álom. És ahogy az várható volt, az autó ára is ennek megfelelően alakul. A Supersport Classics-nál megvásárolható Impala 52 900 dollárért lehet a szerencsés (és nem szegény…) érdeklődőé.