back to top
kedd, május 28, 2024

Jótékonysági célra ajánlják fel az első jubileumi Corvette Z06-ot

Dátum:

Megosztás:

Az első gyártósorról lekerült Corvette Z06 pedig el lesz árverezve, a bevétel teljes egésze pedig jótékonysági célra lesz elárverezve.

- Reklám -

2023-ban ünnepli 70. születésnapját a Corvette, amely a leghosszabb ideje forgalomban lévő autómárka.

- Reklám -

A Corvette nyolc generáción keresztül feszegette a technológia, a teljesítmény és a stílus határait, miközben a mindennapi ember számára is elérhető kulturális ikon maradt.

A 2023-as modellévű Corvette Stingray, és Z06 ezt a mérföldkövet egy különleges 70th Anniversary Edition csomaggal ünnepli.

- Reklám -

A Corvette iránti szenvedély mélyen gyökerezik a Chevrolet-nél, és ez az évforduló különleges izgalommal tölt el bennünket, főleg az értékesítési sikerek miatt, amelyeket Amerika ikonikus sportautójának nyolcadik generációjával értünk el” – mondta Steve Majoros, a Chevrolet marketingért felelős alelnöke a hivatalos közleményben.

A Corvette még 70 év után is megdobogtatja a szíveket, a gyerekek pedig továbbra is arról álmodoznak, hogy ezt az autót vezethessék.

A két színben is elérhető jubileumi autók külölnleges keréktárcsákat kapnak, az évforduló emlékéül szolgáló keréktárcsa-középsapkákkal.

Chevrolet Corvette Z06
Chevrolet Corvette Z06 Fotó: Chevrolet

Míg a Stingray és a Z06 külön-külön keréktárcsák kialakításával rendelkezik, a kerekek hasonló sötét fényezéssel és Edge Red csíkkal rendelkeznek.

Amerika szuperautója segíti a katonai veteránokat

A várva várt Z06 különleges kiadásának 001-es azonosítószámú autója 2022. január 29-én, szombaton kerül árverésre a Barrett-Jackson Scottsdale aukciós házban, amelynek bevétele az Operation Homefront javára szolgál majd.

Ez egy olyan non-profit egyesület, amely erős, stabil és biztonságos katonai családok felépítésére összpontosít, amelyek képesek jól boldogulni – nem pedig egyszerűen csak küzdeni a túlélésért – azokban a közösségekben, amelyek védelméért keményen megdolgoztak.

A Chevrolet 2017 óta 7 darab Silverado truckot adományozott az Operation Homefront non-profit egyesületnek
2017 óta 7 darab Silverado truckot adományozott a Chevrolet az Operation Homefront non-profit egyesületnek Fotó: Michael Appleton for Chevrolet

A Chevrolet 2017 óta büszke támogatója az Operation Homefrontnak. Ezidő alatt hét Silverado truck-ot bocsátott a szervezet hat regionális irodája és központjának rendelkezésére, és finanszírozást adományozott a szolgáltatások fenntartására.

A legendás egykori Corvette Racing versenyző, Oliver Gavin fogja majd felvezetni a 2023-as Corvette Z06-os járművet az aukciós rámpára.