szombat, április 20, 2024

Bayne hozta el a phoenixi Xfinity pole-t

Dátum:

Megosztás:

A Joe Gibbs Racing versenyzője, Trevor Bayne volt a leggyorsabb a NASCAR Xfinity sorozat phoenixi időmérő edzésén. A korábbi Daytona 500 győztes visszatérése óta először indulhat az első helyről.

- Reklám -

A NASCAR világába 4 év szünet után visszatérő Trevor Bayne már 2 héttel ezelőtt is bebizonyította, semmit nem vesztett tempójából az elmúlt évek során. A fontanai 3. helyét követően ezúttal az időmérő edzésen brillírozott, ahol 6 századdal megelőzve a bajnoki éllovas Noah Gragsont, az első helyet szerezte meg.

- Reklám -

A múlt heti győztes, Ty Gibbs a harmadik helyről indulhat. Joe Gibbs unokája az idén eddig 2 top 10-es eredményt begyűjtő Ryan Sieggel osztozik a második soron.

A nap eddigi meglepetése egyértelműen Parker Retzlaff nevéhez kötődik. A 18 éves Wisconsin-i pályfutása első versenyét a 6. helyről kezdheti. A 42 nevezőből 4-en köszöntek el a folytatástól az időmérőt követően. Jesse Little, Loris Hezemans, Stan Mullis és Brennan Poole számára ért véget a tervezettnél korábban a hétvége.

- Reklám -

A szoros programnak köszönhetően nem sok idejük lesz a versenyzőknek a lelki felkészülésre. A verseny magyar idő szerint 22:30-kor kezdődik.

AZ IDŐMÉRŐ EDZÉS VÉGEREDMÉNYE – LINK