kedd, április 30, 2024

Az Ally Cadillac sztárjai Jimmie Johnson tiszteletére nyernének Sebringben

Dátum:

Megosztás:

Kamui Kobayashi, Mike Rockenfeller és José María López a futamgyőzelemben reménykedik Sebringben a 12 órás versenyen, hiányzó csapattársuk, Jimmie Johnson tiszteletére diadalmaskodnának.

- Reklám -

Johnson vasárnap a Texas Motor Speedway-en indul először oválon az IndyCar bajnokságában. A Chip Ganassi Racing-hez való elkötelezettsége miatt a NASCAR legenda nem foglalhatja el szokásos helyét a Cadillacben az IMSA WeatherTech SportsCar Championship hosszú távú futamán.

- Reklám -

Az IndyCar edzéseket és a kvalifikációt szombaton tartják, így ha bármelyik pilóta megpróbált volna egyszerre indulni a Sebringi 12 óráson és Texasban, akkor az IndyCar-mezőny hátsó feléből kellett volna rajtolnia.

Következésképpen Lópezt, aki az Ally autó negyedik pilótája volt a Daytona 24-en, visszahívták a csapatba Sebringre. Ironikus módon ez azt jelenti, hogy az argentin ász most „duplázik”, hiszen a pénteki WEC szezonnyitón, a Sebring 1000 mérföldes versenyen is rajthoz áll, méghozzá a 7-es rajtszámú Toyota GR010 Hybriddel. Külön érdekessége a hétvégének, hogy mindkét futamon Kobayashival osztozik az autón.

- Reklám -

Az argentin örül a lehetőségnek

Nagyszerű érzés volt, hogy megint hívtak, és az Ally Cadillacben ülhetek egy újabb futamra Sebringben” – mondta López. „Ellentétben azzal, amikor Daytonában csatlakoztam a csapathoz, Sebringben rengeteg köröm van, és a héten a WEC versenyén is rajthoz állok majd.

A csapatnak tavaly jó futama volt ott. Kár, hogy Jimmie nem ülhet az autóban. Szóval, meglátjuk, hogy szombaton tudunk-e egy győzelmet szerezni a tiszteletére az Ally Cadillacben.

Kobayashi javítana

Kobayashi jóvá szeretné tenni a tavalyi hibát, hiszen egy büntetés miatt, amely egy vezetési idővel kapcsolatos szabálysértés volt, a harmadikról a hetedik helyre estek vissza.

Azt hiszem, jók leszünk itt ezen a hétvégén, hiszen mindhárman indulunk a WEC futamon” – mondta Kobayashi. „Sok időt töltünk majd a pályán, amiből építkezhetünk az IMSA-futamra. Alig várom, hogy újra az Ally Cadillacben versenyezhessek, és hogy együtt dolgozhassak az Action Express Racing csapatával.

Tavaly nagyon jó tempót diktáltunk Sebringben, és a dobogóra kellett volna állnunk. Sajnos büntetést kaptunk a vezetési idő miatt. Úgy gondolom, hogy nagyon erősek leszünk, és motiváltak vagyunk, hogy jó helyezést érjünk el Jimmie-nek.

Rockenfeller is duplázik

Rockenfeller az IMSA futam mellett a Vector Sport LMP2-es Orecájával indul a Sebring 1000-en. A német, aki 2017-ben egy Corvette-tel megnyerte a GTLM kategóriát így nyilatkozott: „A Cadillac fantasztikus autónak bizonyult számos pályán, különösen Sebringben. Reméljük, hogy ezt a rekordot Sebringben is folytathatjuk egy jó eredménnyel.

Kemény hét lesz, némi hőséggel és valószínűleg esővel. Daytona után szeretnénk visszatérni és jó eredményt elérni. Harcolni akarunk a győzelemért. Meglátjuk, mire leszünk képesek.