back to top
kedd, április 30, 2024

Sztárokkal telített mezőny az IndyCar E-Sport bajnokságán

Dátum:

Megosztás:

A Motorsport Games és az IndyCar közös szervezésében induló bajnokságban többek között Álex Palou és Hélio Castroneves is ott lesz.

- Reklám -

A viadalon az IndyCar Series jelenlegi versenyzői vesznek részt, köztük a regnáló bajnok Álex Palou, a négyszeres Indianapolis 500 győztes Hélio Castroneves és a kétszeres IndyCar bajnok Josef Newgarden.

- Reklám -

Ez az első hivatalos e-sport esemény azután, hogy a felek 2021 júliusában exkluzív megállapodást kötöttek.

A Motorsport Games és az IndyCar 2023-ban egy új játékot is ki fog adni, amely PlayStation, Xbox és PC platformokon lesz elérhető.

- Reklám -

A Február 9-én rendezett virtuális küzdelem platformja az az rFactor 2 lesz, amely segítségével a múlt hónapban megrendezték a Le Mans Virtual 24 órás versenyt, mely óriási sikereket aratott.

A program magyar idő szerint jövő szerdán, éjfél előtt pár perccel kezdődik majd.

A 2022-es INDYCAR-Motorsport Games Pro Challenge az első közös szervezésű eseményünk, és nem is lehetnénk izgatottabbak, hogy ezt a versenyt a szurkolók elé tárjuk” – mondta George Holmquist, a Motorsport Games marketing és kiadói alelnöke.

A nézők ugyanarra a világszínvonalú élményre számíthatnak, mint más e-sport eseményeinken, például a nagy hírű Le Mans Virtual Series-en.

Izgatottan várjuk, hogy a jövőben is élő e-sport eseményeket produkáljunk az IndyCar-ral, melyek végső állomásaként 2023-ban kiadjuk majd az IndyCar játékunkat.

2020-ban nem volt szerencsére Josef Newgardennek és Alex Palou-nak az iRacing platformján
Fotó: Penske Entertainment: Chris Graythen (Getty Images)/IndyCar Media

Az IndyCar legutoljára 2020-ban, a Covid karantén kezdetén szervezett e-sport bajnokságot, akkor az iRacing közreműködésében.

Az IndyCar rajongótábora egy szenvedélyes, globális közönség, amely ki van éhezve a minőségi motorsport játéktartalomra” – mondta SJ Luedtke, az IndyCar marketing alelnöke.

A Motorsport Games partnerségének köszönhetően mostantól képesek vagyunk ugyanezeknek a rajongóknak egy elsőrangú virtuális e-sport élményt nyújtani, miközben egy új szurkolói bázist is kiépíthetünk majd ezen a platformon.

Alig várjuk, hogy mindenki láthassa az idén először megrendezett INDYCAR-Motorsport Games Pro Challenge-et, és izgatottan várjuk, hogy a következő években is rendezhessünk majd hasonló eseményeket.

A lebonyolítás

1. előfutam
10 perces időtartam
Véletlenszerűen kisorsolt rajtrács
Pontok kerülnek kiosztásra
2. előfutam
10 perces időtartam
A rajtrács sorrendje az 1. futamhoz képest fordított.
Pontok kerülnek kiosztásra

Verseny
20 perces időtartam
A rajtrács sorrendje a két előfutam után a pontszámok alapján kerül meghatározásra.
Dupla pontokat osztanak ki

Az első három helyezett nevében a szervezők adományokat adnak egy általuk választott jótékonysági szervezetnek.

Az első helyezett 10 000 dollárt, a második helyezett 8 000 dollárt, a harmadik helyezett 5 000 dollárt, és egy sorsolt versenyző pedig 2 500 dollárt kap majd.