back to top
kedd, április 30, 2024

Rutinos mérnökök segítik az újonc KCMG-t Daytonában

Dátum:

Megosztás:

Szakemberek mindig jól jönnek, pláne ha az adott istálló újonc az éppen előtte álló versenyen. Ez a helyzet most a KCMG-nél.

- Reklám -

Nagyon pozitív irányba löki az újonc KCMG-t saját elmondása szerint két rutinos mérnök szerződtetése. Még akkor is, ha ez egyébként csak afféle kölcsönszerződésként működik mindkettejük esetében. A hongkongi istállóhoz egyrészt a WEC GTE Pro mezőnyében dolgozó Adam Hardy, valamint a nürburgringi 24 óráson győztes autót felkészítő Kai Störling érkezik. A megállapodás kizárólag a daytonai 24 órásra vonatkozik.

- Reklám -

A csapatmenedzser Matt Howson szerint ez a két szakember rengeteget segíthet a KCMG számára abban, hogy alkalmazkodni tudjon az IMSA jelentette kihívásokhoz.

Az a jó abban, hogy Adam és Kai kaliberű szakembereket tudtunk szerződtetni, hogy ezzel a többiek is fel akarnak zárkózni ahhoz a szinthez” – mondja Howson. „Minden egyes aprócska lehetőséget ki kell haszálnunk. Keményen meghajtják a csapatot, de nagyon pozitív a munka. Ösztökélnek mindenkit arra, hogy folyamatosan jobbak legyenek. Nincs egy pillanatnyi lazítás sem. Nagyon nagy munkát várnak el, de dolgozik is mindenki becsülettel.

- Reklám -

Persze nem az abszolút nulláról történik az építkezés. „Spában különösebb probléma nélkül tudtunk ötödikként zárni. Szóval egy erős alapunk az már van, amibe könnyen be tudtuk illeszteni Adamet és Kait. Ha valamit kérnek, az meglesz. Ha valami akkor éppen nincs, akkor is megszerezzük.

A KCMG autóját a hétvégén rendezendő daytonai 24 óráson Patrick Pilet, Laurens Vanthoor, Alexandre Imperatori és Dennis Olsen vezetik.