vasárnap, június 26, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapIMSAVáltoztatni kell a United Autosports felállásán

Változtatni kell a United Autosports felállásán

- Hirdetés -

A United Autosports az arany besorolást kapó versenyzőik miatt kénytelen változtatni a csapat összetételén. A változás a Daytona-i versenyt nem érinti.

Az IMSA szabályai kimondják, hogy a Michelin Endurance Cup versenyein az LMP2-es autókban maximum 1 platina, vagy arany besololású versenyző szerepelhet. Ennek megfelelően a 2022-es évre Jim McGuire, Guy Smith és Phil Hanson hármasát nevezte a csapat.

- Hirdetés -

Az FIA legfrisebb versenyzői besorolása alapján azonban mind Hanson, mind Smith arany besorolást kapott, így csak egyikük maradhat a csapatnál. A változás nem befolyásolja a Daytona-i 24 órást, lévén ez a megkötés az idén 60. alkalommal megrendezésre kerülő versenyen nincs érvényben.

A United egyelőre nem találta meg a helyettest, az azonban biztos, hogy ezüst kategóriás versenyző után néznek.

- Hirdetés -

Az sem dőlt még el, melyik arany besorolású versenyzőnek kell kihagynia az endurance futamokat. Az az opció is felmerült, hogy a két versenyző váltogatja majd egymást az szezon során. Hanson a sebringi hétvégére dupla szereplést tervezett, lévén az Endurance-világbajnokság szezonnyitó versenyére is azon a hétvégén kerül sor. Az új szituáció azonban keresztül húzhatja ezeket a terveket, sőt, Richard Dean szavaiból ítélve épp a Vb miatt Smith lehet az esélyes az ülésre.

“Érdekes választás elé állít minket a sebringi hétvége. Nyilvánvalóan a WEC élvez elsőbbséget, és jelen pillanatban vizsgáljuk azt, hogy nem-e lenne jobb döntés, hogy mennyire jó ötlet az, ha cserélgetjük a versenyzőinket” – nyilatkozta a csapat társtulajdonosa. “Amint erre a kérdésre választ kapunk, már tudni fogjuk, ki vezet majd az IMSA futamokon.”

Dean elmondta, meg sem fordult a fejükben az, hogy visszaminősíttessék valamelyik versenyzőjüket ezüst besorolásúvá.

“Nem kértünk ilyet az FIA-tól, és nem is lenne szerencsés. Azt gondolom, ha megtettük volna, azzal kinyitottunk volna egy kaput, és más csapatok is megpróbálkoztak volna ezzel. Miért is változtatna az FIA csak miattunk? Sajnos ilyenek a szabályok. Együtt kell élnünk vele.”

A sebringi versenyig mindenesetre még sok idejük van. A máricus közepén esedékes verseny előtt most elsősorban a Daytona-i 24 órásra kell koncentrálniuk. A United Autosports hármasa Will Owennel kiegészülve a 9. helyről kezdhetik a szombaton rajtoló versenyt.

- Advertisement -

Friss