back to top
csütörtök, szeptember 19, 2024

Amerikán kívülre látogathat a NASCAR, legendás Forma–1-es helyszín pályázik a futamrendezésre

Dátum:

Megosztás:

- Reklám -

A Forma–1-ből jól ismert São Paulói-i Interlagos bejelentkezett egy NASCAR-futam megrendezésére. A már elindult tárgyalások alapján úgy fest, hogy esetlegesen a 2026-os Busch Light Clash-t kaphatja meg a brazíliai város.

- Reklám -

Közismert dolog, hogy Brazíliában rajonganak az autósportokért. Az ország többek között számos Forma–1- és IndyCar-bajnokot is adott a világnak, például a közelmúltban elhunyt Gil de Ferrant. Előbbi sorozat naptárából 1990 óta kirobbanthatatlan a São Paulói-i Autódromo José Carlos Pace, amelyet legtöbben Interlagos néven ismernek.

Meghalt a legendás brazil autóversenyző

- Reklám -

Nemrég derült ki, hogy a közeljövőben akár a NASCAR Cup Series is ellátogathat a pályára. São Paulo városa ugyanis kifejezte érdeklődését a 2026-os Busch Light Clash megrendezése iránt. Ebből a célból nemrég a város polgármestere, Ricardo Nunes és az ugyanazt a neve viselő tagállam kormányzója, Tarcísio de Freitas találkozott Tom Dannemillerrel, aki a NASCAR brazíliai képviselője.

- Reklám -

„Folyton keressük a lehető legjobb attrakciókat Sao Paulo számára, amelyek turistákat és befektetéseket vonzanak, illetve munkahelyeket teremtenek – nyilatkozta ekkor a kormányzó. – Van egy versenypályánk, amely referenciának számít, és mindenünk megvan ahhoz, hogy megrendezzünk egy nagyszerű eseményt.”

Amennyiben valóban megvalósulna, ez lenne az első Cup Series-futam Brazíliában, sőt teljes Dél-Amerikában. A NASCAR királykategóriája legutóbb 1998-ban versenyzett az Amerikai Egyesült Államokon kívül, amikor Japánban futottak egy bemutatóviadalt. A sorozatnak most kimondott célja, hogy a közeljövőben elhagyja az USA területét, és máshol is rendezzen viadalt.

A Busch Light Clash-t a NASCAR pontozás nélküli szezonnyitója, amelyre 1979 óta kerül sor. Sokáig a Daytona International Speedway adott neki otthont, majd 2022-ben átkerült a Los Angeles-i olimpiai stadionba. Azonban nagyon úgy fest, hogy Denny Hamlin volt az utolsó, aki ezen a látványos pályán nyerni tudott, mivel a sorozat új helyszínt keres a Clash-nek.

Meglepő helyszínen rendezhetnek NASCAR-futamot