kedd, április 30, 2024

Brad Keselowski sokkal súlyosabb büntetést követel Ty Gibbsnek

Dátum:

Megosztás:

Brad Keselowski nem volt elégedett azzal a büntetéssel, amelyet a NASCAR Ty Gibbsnek szabott ki a Texasban történt boxutcai incidens miatt.

- Reklám -

Gibbs 75 000 dolláros büntetést kapott, amiért szándékosan meglökte Ty Dillont a boxutcában múlt vasárnap a Texas Motor Speedwayen, ami miatt Dillon autója majdnem nekiment néhány embernek, akik éppen egy másik autón dolgoztak.

- Reklám -

Az incidens sok embernél kiverte a biztosítékot, Gibbs professzionalizmusának hiánya miatt. Az egyik ilyen személy az RFK Racing versenyző-tulajdonosa, Brad Keselowski volt, aki szerint a NASCAR-nak szigorúbban kellett volna büntetnie a vétkes versenyzőt.

- Reklám -

Bár Keselowski némi együttérzést mutatott Gibbs felé, ugyanakkor azt állította, hogy a sportág élmezőnye nem az a hely, ahol ilyen hibákat el lehet követni.

Nem tudok haragudni Tyra. Hogy őszinte legyek, én is csináltam buta dolgokat tinédzser koromban” – mondta Keselowski.

„De nem ezen a színtéren. Ez egy nagyobb problémára utal, ami azzal kapcsolatos, hogy igazán nincs szükségünk tinédzserekre ezen a szinten. Mert nem ez az a hely, ahol ezeket a leckéket meg kell tanulni.”

Brad Keselowski véleménye szerint keményen le kell csapni az ilyen hibákra.

Úgy gondolom, hogy ez a büntetés nem elég szigorú” – folytatta az RFK Racing társtulajdonosa. „Szerintem most már ott tartunk, hogy el kéne tiltani versenyzőket ilyenekért. Határozott üzenetet kellene küldenünk.

Keselowski azt is hozzátette, hogy az eset hatással lehet Gibbsre a jövőben, mivel mindenki emlékezni fog rá, és így fogják kezelni őt ezután.