péntek, április 19, 2024

Szellemeket érzékel a TESLA technológiája a temetőben

Dátum:

Megosztás:

A frászt hozta az emberekre az a tiktok videó, amelyben embereket érzékelt egy Tesla a temetőben, úgy, hogy nem volt ott senki.

- Reklám -

Ez a videó már többször is vírusként terjedt, a legutóbbi iterációt a TikToker Shmaelyn (@macabrehappenings) posztolta – írja a Daily Dot.

- Reklám -

Az ijesztő videó jelenleg több mint 846 000 megtekintéssel rendelkezik.

Itt van valami igazán ijesztő: ez a Tesla egy olyan személyt érzékel a temetőben, aki nincs is ott” – mondja Shmaelyn a videóban.

- Reklám -

Az eredeti videó a jelek szerint (@OMaciuc) Twitter-felhasználótól származik, akinek a fiókját mostanra felfüggesztették.

A temetőkben „szellemeket” észlelő Tesla azonban nem újdonság. A felhasználók a közösségi médiában már azóta posztolnak videókat hasonló jelenségekről, amióta a Tesla ütközéselkerülő eszköze létezik.

Szóval mi folyik itt? A Tesla járművek valóban természetfeletti jelenlétet érzékelnek?

@macabrehappenings Is there someone there? #ghost #haunted #scary #spooky #cemetery ♬ original sound – shmaelyn

Valószínűleg nem.

A Tesla ütközéselkerülő rendszere a jármű körül elhelyezett kamerák segítségével működik. Ahogy az autó beviszi az adatokat mindezen forrásokból, a beépített számítógép segítségével a lehető legjobban kitalálja, hogy mit lát, és ennek megfelelően reagál.

Ha például az autó azt látja, hogy egy másik autó túl közel próbál sávot váltani, automatikusan fékezhet, elkerülve ezzel az ütközést.

Ez a rendszer azonban még nem tökéletes, és hibái gyakran vírusszerűen terjednek. Júliusban a Twitter-felhasználó (@JordanTeslaTech) azután keltett feltűnést az interneten, hogy megjegyezte, hogy az autója a holdat sárga fénynek nézte, aminek következtében az autó automatikusan lelassított.

Ez magyarázat lehet a Tesla ütközéselkerülő érzékelőjén véletlenszerűen megjelenő emberekre a temetőben. Az autó fedélzeti számítógépe az útra van kiképezve, és egyszerűen csak a lehető legjobban kitalálja, hogy az adott kontextusban milyen dolgok, például sírkövek, fák és virágdíszek lehetnek.