szombat, február 24, 2024

Hamarosan érkezhet az elektromos Corvette

Dátum:

Megosztás:

Mark Reuss, a General Motors elnöke bejelentette hogy valamikor a közeljövőben érkezik, egy villamosított és teljesen elektromos Corvette.

- Reklám -

Reuss szerint már jövőre kínálnak majd egy villamosított Corvette-et, a konkrét nevet és a bemutató időpontját a jövőben hozzák nyilvánosságra.

- Reklám -

A teljesen elektromos Corvette a GM moduláris Ultium platformjára épülne, amelyet jelenleg a GMC Hummer EV és a Cadillac Lyriq crossover készülő modelljénél használnak.

Igen, a csodálatos új Z06 és más, benzinmotoros változatok mellett a jövőben egy villamosított és egy teljesen elektromos, Ultium-alapú Corvette-et is kínálunk majd” – mondta Reuss.

- Reklám -

„Valójában már a jövő évben kínálunk majd egy villamosított Corvette-et. A részletek és az autó neve egy későbbi időpontban fognak megjelenni.

E bejelentés mellé csatlakozott az Ultium platform energia-visszanyerő rendszerének frissítése, amely képes lesz az akkumulátorok által termelt hőt az utastér felmelegítésére, hatékonyabb töltési feltételek megteremtésére, sőt a jármű gyorsulásának növelésére is.

Reuss még azt is hozzátette, hogy a rendszer potenciálisan akár 10 százalékkal is növelheti az EV hatótávolságát.

Ez tökéletes példa arra, hogy egy olyan, alapjaiban újonnan kifejlesztett EV-platform, mint az Ultium, hogyan tesz lehetővé olyan egyedi funkciókat, amelyeket nem könnyű utólagos átalakítással megvalósítani” – mondta Reuss.

A Corvette-nél repkednek a nagy bejelentések. Még múlt héten a versenyrészleg főnöke jelentette be, hogy már szeptemberben pályára fog gurulni a Corvette Z06 GT3.R.