szombat, május 28, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
KezdőlapE-mobilityHamarosan érkezhet az elektromos Corvette

Hamarosan érkezhet az elektromos Corvette

- Hirdetés -

Mark Reuss, a General Motors elnöke bejelentette hogy valamikor a közeljövőben érkezik, egy villamosított és teljesen elektromos Corvette.

Reuss szerint már jövőre kínálnak majd egy villamosított Corvette-et, a konkrét nevet és a bemutató időpontját a jövőben hozzák nyilvánosságra.

- Hirdetés -

A teljesen elektromos Corvette a GM moduláris Ultium platformjára épülne, amelyet jelenleg a GMC Hummer EV és a Cadillac Lyriq crossover készülő modelljénél használnak.

Igen, a csodálatos új Z06 és más, benzinmotoros változatok mellett a jövőben egy villamosított és egy teljesen elektromos, Ultium-alapú Corvette-et is kínálunk majd” – mondta Reuss.

- Hirdetés -

“Valójában már a jövő évben kínálunk majd egy villamosított Corvette-et. A részletek és az autó neve egy későbbi időpontban fognak megjelenni.

E bejelentés mellé csatlakozott az Ultium platform energia-visszanyerő rendszerének frissítése, amely képes lesz az akkumulátorok által termelt hőt az utastér felmelegítésére, hatékonyabb töltési feltételek megteremtésére, sőt a jármű gyorsulásának növelésére is.

Reuss még azt is hozzátette, hogy a rendszer potenciálisan akár 10 százalékkal is növelheti az EV hatótávolságát.

Ez tökéletes példa arra, hogy egy olyan, alapjaiban újonnan kifejlesztett EV-platform, mint az Ultium, hogyan tesz lehetővé olyan egyedi funkciókat, amelyeket nem könnyű utólagos átalakítással megvalósítani” – mondta Reuss.

A Corvette-nél repkednek a nagy bejelentések. Még múlt héten a versenyrészleg főnöke jelentette be, hogy már szeptemberben pályára fog gurulni a Corvette Z06 GT3.R.

- Advertisement -
SourceMotorweek
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.

Friss