vasárnap, december 10, 2023

Megvan az idei első NAGY BALESET az Indy 500-on

Dátum:

Megosztás:

Dalton Kellett lett az első pilóta, aki igazán nagy balesetet szenvedett az Indy 500 106. futamának májusi eseményei (edzések, időmérő) során.

- Advertisement -

Alig több mint 30 perc volt hátra az Indy 500 versenyhetének hétfői kétórás kvalifikáció utáni edzésből, amikor a 28 éves kanadai a felső ívre kényszerült Romain Grosjean mellett, amikor megtörtént a baj.

- Advertisement -

Mivel nem volt elég lendülete egy külső előzéshez, Kellett úgy döntött, hogy lazán elveszi a gázról a lábát annak érdekében, hogy be tudja venni a kanyart.

Ekkor azonban már túl késő volt, azon az íven szinte semmi tapadás volt, így szinte azonnal elindult az autója, és csúnyán a falnak csapódott.

- Advertisement -

Kellett Chevyje ráadásul a becsapódás erejétől még a levegőbe is emelkedett, és végül a pálya belső részén állt meg.

Szerencsére Kellett saját erejéből ki tudott szállni az autóból, és később az Indianapolis Motor Speedway orvosi központjából kiengedték, így valószínűleg elindulhat majd az Indy 500-on.

Köszönöm mindenkinek a jókivánságokat. Jól vagyok. Összeszedjük a 4-es autót, és készen állunk a hétvégére!” – írta Kellett twitteren.

Nagyon elégedett voltam az autónkkal versenyfelszerelésben. Ez nem fog minket hátráltatni a versenyen. Jó, hogy lesz Carb Day, hogy mindent átnézzünk majd az autón.

Az AJ Foyt Racing versenyzője ugyanitt megköszönte az AMR Safety Crew gyors beavatkozását, az Indy 500-on is dolgozó csapatot pedig a világ legjobbjának nevezte.

Kellet 38g-vel csapódott bele a falba.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.