back to top
szerda, május 22, 2024

Tüzet okozott a Tesla, tehetetlen volt a tulajdonosa

Dátum:

Megosztás:

Tüzet okozott egy Tesla kaliforniában. A tűzoltók és mentők gyorsan el tudták oltani a tüzet, de a jelentések szerint ez nem egyedi eset volt.

- Reklám -

A 2019-es Model 3 Tesla pályafutása tüzes, sokkos módon ért véget tulajdonosa számára.

- Reklám -

Őszintén szólva nem tudtam, hogyan reagáljak, úgy értem, csak úgy megtörtént” – mondta a tulajdonos.

A kaliforniai kirándulás vége tehát sokkoló volt számára. A családjával ebédelt, amikor értesítést kapott a telefonjára, hogy megszólalt az autója riasztója, füsttel találkozott, amikor kiment.

- Reklám -

Ruiz kinyitotta a Tesla hátsó ajtaját, és ekkor lángokat látott. Elmondása szerint először a 4 hónapos gyermeke ülése olvadt el.

Babakocsi, a tápszer, minden odaveszett, ráadásul a nagyobbik lányom épp előző nap végzett a USC-n (amerikai felsőoktatási intézmény – a szerk.)” – mondta. „Az összes diplomaosztó cucca elégett.

A tulaj azonnal hívta a kaliforniai tűzoltókat.

Próbáltam világossá tenni, hogy az autó teljesen eltűnt” – mondta Ruiz. „Nem hiszem, hogy megértették, milyen súlyos volt a tűz.

David Orr, a kaliforniai tűzoltóság PIO-ja szerint nem sok ilyen esetet látnak, de köztudott, hogy az elektromos járművek – köztük a Tesla – tüzét nehéz eloltani.

Az osztály speciális képzést tart a legénységük számára az ilyen tüzek kezelésére. A Kern megyei tűzoltóság szintén nem látott sok esetet, de azt mondták, hogy ez változhat a közeljövőben.

Bár ez nem gyakori eset, a szakértők szerint jellemzően az újabb elektromos járművekkel fordulhat elő tűzeset.

A videót itt lehet megtekinteni